Annonce
Haderslev

Å Huse: To har droppet sommerhusplaner

Å Huse har oplevet, at en kunde har droppet et forestående sommerhusbyggeri, mens en anden har set det på standby. Årsagen skulle være planerne om at opføre et biogasanlæg i nærheden. Arkivfoto

Flovt Strand: Holger Lauritzen er ikke den eneste, der har sat et sommerhusbyggeri ved Flovt Strand på standby efter at have hørt om biogasanlægsplanerne.

Det fortæller Søren Winther, der ejer Å Huse, som skulle stå for Holger Lauritzens sommerhusbyggeri.

- Jeg har en anden kunde, der har meldt akkurat det samme ud. Vi havde udtegnet skitse og udpeget, hvilken grund den skulle ligge på, da de fortalte, at de ikke ønskede at bygge alligevel, fortæller han.

Kunden havde ifølge Søren Winther været ude ved grunden en dag og talt med nogle, der kunne fortælle, at der var planer om at opføre et biogasanlæg ved Sode. Herefter gik kunden hjem for at søge lidt på emnet, hvorefter Søren Winther fik et opkald:

- Det er øv jo at miste en handel, men jeg har svært ved at gøre noget ved det, siger Søren Winther, der understreger, at han ikke har noget imod biogasanlægget.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce