Annonce
Varde

Åben golfbane i Henne vækker kritik på Facebook

Forårsvejr er golfvejr. Og selvom det vækker kritik, så fortsætter det sådan i Henne Golfklub. Foto: Martin Ravn
På Facebook har flere markeret, at de finder det uansvarligt, at Henne Golfklub har valgt at holde åbent, mens andre golfklubber lukker ned.
Annonce

Henne: Det var ikke glæde, der mødte Henne Golfklub, da den på Facebook meddelte, at banen er åben for privat spil. Tværtimod er der i skrivende stund kun kritiske kommetarer under opslaget.

- I Henne har man en anden forståelse end i resten af landet. Det gælder om at samle så mange som muligt på et sted, skriver Freddy Sunesen.

- Er helt uenig i Henne Golfklubs beslutning om ikke at lukke banen ned for at begrænse smitte. I skriver, der er lavet tiltag, men banen er fuldt booket i weekenden, skriver Susanne Pia Jørgensen.

- Synes, det er usmageligt, at Henne Golfklub ikke følger DGU's anvisninger, skriver Jørn Harborg Locht.

Henne Golfklub svarer en af brugerne:

- Vi forstår skam godt anbefalingerne (fra Dansk Golf Union, red.), men lytter mere til sundhedsmyndighederne, som ikke fraråder udendørs færdsel. Klart, at man skal tage sine forholdsregler, og vi har da også taget tiltag, som er slået op flere steder i klubben.

For og imod

  • Formand Benny Franz skriver til JydskeVestkysten om, hvorfor Henne Golfklub har åbent: "Det kan foregå inden for rammerne udstukket af sundhedsmyndighederne. Vi har taget ekstra forholdsregler omkring færden i klubben, som gør, at man ikke samles for mange personer sammen."
  • Dansk Golf Union skriver i sin anbefaling: "I DGU mener vi, at vi i videst mulig omfang bør bidrage til at mindske smittespredningen i det danske samfund. Selvom det er fristende at holde åbent for spil med en række restriktioner for at mindske smittespredningen, så mener vi ikke, at tiden er inde til at løbe denne risiko."
Annonce

Bliver ikke ekskluderet

I kommentarsporet er der også en, der stiller spørgsmålstegn ved, om Henne Golfklub bør være medlem af Dansk Golf Union, når klubben ikke følger dens anbefalinger.

Lars Borch Christensen, formand for Dansk Golf Union, siger, at der ikke er nogen planer om at smide klubber ud:

- Så langt er vi ikke nået endnu. Det er en anbefaling, og vi håber, at alle efterlever den. Men jeg forstår da godt, hvis der er nogle, der fremadrettet vil kigge skævt til nogle af dem, der ikke følger anbefalingen, når andre i området har. Det er vel en ganske naturlig, menneskelig reaktion.

Annonce

Spinder guld?

Der er to i kommentarsporet, der direkte eller indirekte skriver, at Henne Golfklub holder åbent for at spinde guld på, at de andre baner har lukket. Det har Henne Golfklub nu reageret på og lovet at donere alle de ekstra penge, som golfklubben tjener under coronakrisen.

I kommentarfeltet er der kun kritik, men det er værd at bemærke, at opslaget også har fået likes, altså tilkendegivelser fra folk, der finder budskabet positivt.

Mange spiller golf i grupper á fire. Det er væsentligt, for man må ikke samles i grupper med mere end 10. Foto: Martin Ravn

Der er flere mennesker end normalt i Henne Golfklub for tiden, for de fleste andre golfbaner er lukkede. Foto: Martin Ravn
Der er ikke mulighed for at mødes indenfor, når golfspillet er færdigt i Henne Golfklub. Opfordringen er, at man straks tager hjem. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce