Annonce
Debat

Åbenhed og dialog

Annonce

Læserbrev: Anders Kronborg glæder sig i mandagens udgave af Jydske Vestkysten over en ny lov, der pålægger Energinet større åbenhed og sikrer øget politisk inddragelse i Energinets investeringer i el- og gasnettet. I Energinet hilser vi loven velkommen, og er klar til at finde nye veje til endnu mere åbenhed, dialog og samarbejde med kommuner, lokalsamfund og alle andre om de nødvendige investeringer Danmark må gøre, for at komme i mål med den grønne omstilling. Ja, faktisk har vi allerede taget skridt til at invitere ind i vores maskinrum, hvor vi arbejder med at finde løsninger på den grønne omstilling, herunder på hvordan vi får udviklet el- og gassystemerne, så de stigende mængder vedvarende energi kan håndteres, uden at behovet for bl.a. nye luftledninger og kabler stiger tilsvarende.

Helt konkret fremlagde vi i efteråret 2020 vores analyser af, hvordan vi mener de langsigtede udviklingsbehov i henholdsvis el- og gasnettet ser ud. Offentliggørelsen blev fulgt op af et åbent online seminar. Samtidig er vi i gang med en møderække med kommunerne i de områder, som kan blive særligt berørt af de anlæg, som er nødvendige for den grønne omstilling. Endelig vil vores medarbejdere også fremover bruge masser af tid på, at kommunikere med borgere. For det er kun i dialog med de berørte borgere, at vi kan udforme anlæg, der vægter menneskelige hensyn. Denne dialog glæder vi os til at bygge videre på.

Vi tror på, at åbenhed og tidlig dialog er vejen frem, når vi som samfund skal finde de bedste løsninger nu og i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Annonce