Annonce
forside

Åbenhed og tillid til de ansatte er et positivt tegn

Læserbrev: Til budgetforhandlingerne i efteråret 2017 fremsatte Enhedslisten et konkret forslag om udvikling af en idébank til bedre udnyttelse af ytringsfriheden blandt faglige ledere og medarbejdere i Aabenraa Kommune. Vi foreslog samtidigt, at man afsatte beskedne kr. 85.000 til at interviewe 30 faglige ledere og medarbejdere for at få deres input og visioner til, hvad de selv anså for vigtigt i forhold til en sådan idébank.

Ingen af de øvrige partier i byrådet stemte dog for vores forslag.

Når vi stillede forslaget dengang, var det, fordi vi anser det for helt naturligt, at de ledere og fagpersoner, der dagligt møder borgerne ude i virkeligheden, kan formidle deres erfaringer både internt i den kommunale forvaltning og eksternt, når det opleves som relevant for borgerne.

De kommunale lederes og fagpersoners viden om borgernes virkelighed er jo dybest set en både afgørende vigtig og særdeles positiv del af en kommunes samlede videns- og handlegrundlag. Derfor skal de kommunale ledere og ansatte naturligvis også anerkendes for den viden, de dagligt opsamler ude i virkeligheden. Med til denne anerkendelse hører retten til at ytre sig om sin viden. Indenfor nogle befordrende og klart definerede og forståelige rammer.

Det syntes vi i Enhedslisten i 2017, og det synes vi stadigvæk!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce