Annonce
Læserbrev

Åbent brev til byrådsmedlemmerne i Esbjerg Kommune

Læserbrev: Kære byrådsmedlemmer

I budget 2019 har I vedtaget, at der skal udarbejdes et forslag til en ny fritids- og klubstruktur. Forventningen er, at strukturændringen kan bidrage med en væsentlig millionbesparelse. Med millionbesparelser følger også væsentlige kvalitetsforringelser for de børn- og unge, der går i fritidstilbuddene, og spørgsmålet er, om det er det, I ønsker? Esbjerg Kommune har i mange år haft et fritids- og klubtilbud, der var kendt for sit opsøgende og forebyggende arbejde med børn og unge. Gennemførte besparelser, strukturændringer og øget forældrebetaling har dog udfordret tilbuddene i en sådan grad, at der ikke længere er tale om et pædagogisk kvalitativt tilbud til børn og unge. Resultatet er, at børn og unge melder sig ud af tilbuddene, og det sætter yderligere skub i den negative spiral, idet der nu er færre penge til at drive fritidstilbuddene.

Hvis I vælger at gennemføre yderligere besparelser på fritids- og klubområdet, vælger I også en strategi, der medfører, at tilbuddene lige så stille udhules. En anden – og mere visionær – vej at gå er at investere i tilbuddene og høste de mange positive gevinster heraf. Forskning peger på, at et stærkt fritidstilbud giver skolebørn højere selvværd, bedre karakterer og mindre fravær i skolen. Også senere i livet er der positive effekter, idet færre dropper ud af en ungdomsuddannelse, og risikoen for stofmisbrug og ungdomskriminalitet reduceres.

Jeg stemmer for at prioritere den visionære vej, og vil stærkt anbefale jer at gøre det samme.

Annonce
Jonna Jul Gudmundsen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce