Annonce
forside

Åbent brev til Varde Kommune

Annonce

Læserbrev: Jeg kunne i Ugeavisen den 26. december 2017 læse, at ny skole ved Varde Fritidscenter skal hedde Frelloskolen. Jeg må indrømme - som Jørgen Klemmensen i samme udgave af Ugeavisen - at jeg blev noget forundret over at læse denne beslutning.

Jeg har forsøgt at finde argumentet for beslutningen på kommunens hjemmeside, men som jeg ser det, er beslutningen truffet på et lukket punkt. Det er derfor umuligt at se hvilke argumenter, der kan tale for, at Frello skal bruges i Varde, når han rettelig kommer fra Skyhede ved Outrup. I avisen nævnes han som et kendt bysbarn. Men er han det?

Og hvorfor er det kun elever og medarbejdere på den nye skole, han skal inspirere? Jeg har selv haft børn på Outrup Skole og er da af den opfattelse, at de mange kopier af hans værker, der hang i skolens aula, har præget såvel elever som medarbejdere her - også uden at skolen hed Frelloskolen.

Jeg synes, det er fint, at Varde Kommune er stolte af Frello. Jeg er også selv fascineret af hans univers og malerkunst. Men hvis Varde Museum ikke havde haft en Frello-interesseret Ole Faber, hvor var relationen mellem Frello og Varde By så? Når man ikke kender baggrunden for beslutningen, virker det som om, at man ikke har andre gode navne i Varde By, der kan bruges.

Hvis Varde Kommune ønsker at promovere Frello, mener jeg, det bør ske i forbindelse med museets Frello-aktiviteter eller - allerhelst - i forbindelse med projekter i Outrup. Her giver det mere mening!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce