Annonce
Erhverv

Åbent hus: Alle lejligheder i Syrenparken blev lynhurtigt udlejet

Ni boliger i Syrenparken undergår en omfattende renovering. Lejlighederne står klar 1. december og blev alle hurtigt lejet ud. Illustration: Boligkontoret Fredericia
Boligkontoret Fredericia har snart ni nye lejligheder klar i Nestlégården. Indflytning 1. december.

Fredericia: Interessen for at flytte ind i Boligkontoret Fredericias nye lejligheder i Kongensstræde har været stor. 1. december står ni nye lejligheder klar til lejerne, som var hurtige til at melde sig på banen i Syrenparken i Nestlégården.

- Det er splinternye lejligheder. Alle er udlejet. Vi sendte dem ud til dem, vi har på venteliste. Men det er også fantastiske lejligheder med udsigt over byens tage, fortæller direktør i Boligkontoret Fredericia Finn Muus.

Bygningen med lejlighederne er opført i 1986 og er netop blevet gennemrenoveret.

Annonce

Åbent hus

De ni boliger fordeler sig mellem to to-værelses lejligheder på 85 til 99 kvadratmeter og syv tre-værelses lejligheder fra 85 til 117 kvadratmeter. Til lejlighederne bliver der lavet et fælleslokale.

Oprindeligt var Syrenparken en kontorbygning, og for år tilbage købte det tidligere LAB grunden, lod kontorbygningen stå og lavede parkeringspladser. Herefter lavede man institutionen Syrenparken for psykisk syge, som var en underafdeling til institutionerne i Brejning.

Foruden den indvendige ombygning er der også sket ændring af facaden, nye altaner, efterisolering af tag og etablering af elevator for de syv lejligheders vedkommende.

Hvis man er interesseret i at blive skrevet op til lejlighederne, er der åbent hus i nogle af lejlighederne 24. oktober kl. 15.30-17.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce