Annonce
Billund

Åbent hus om trafiksikkerhed i hele kommunen lørdag den 9. november

Der kom mange nåle på i forhold til trafiksikkerhed i Billund By på mødet afholdt 26. oktober. Foto: Billund Kommune
Lørdag den 9. november har borgere i hele kommunen mulighed for at få indflydelse på, hvilket steder der skal prioriteres i forhold til trafiksikkerheden.

Billund Kommune: Lørdag den 9. november fra klokken 10.00 til 14.00 inviterer Billund Kommune til åbent hus om trafiksikkerhed i Magion i Grindsted.

- Vi skal i gang med en trafiksikkerhedsplan, som sætter rammer for vores investeringer i at forbedre trafiksikkerheden i hele kommunen. Derfor håber vi, at rigtig mange fra hele kommunen vil møde op og fortælle, hvor der er steder, der skal prioriteres, siger Per Nyhus, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Arbejdet med den nye trafiksikkerhedsplan går i gang efter nytår, sådan at nye investeringer i trafiksikkerhed kan komme med i budgettet for 2021 og overslagsårene.

- Det handler både om forebyggelse, men også om konkrete tiltal som det, vi netop har aftalt i budget 2020, hvor der er afsat penge til at gøre noget ved trafiksikkerheden i rundkørslen ved Erhvervsgymnasiet i Grindsted, siger Per Nyhus.

Trafiksikkerhedsmødet holdes som åbent hus, hvor man kan komme og gå, som man vil. Man kan komme i direkte dialog med politikere og embedsmænd, og man kan via store kort udpege de steder, der kan forbedres eller man kan gøre det via iPads. Der bydes på kaffe, te, frugt og sandwich. Og man kan roligt tage børnene med.

Børn får nemlig mulighed for at deltage i lege og aktiviteter på cyklen under kyndige hænder fra Dansk Skolecykling.

Annonce

Antal af uheld steget – men færre personskader

Den nuværende trafiksikkerhedsplan 2015-2020 har blandt andet haft fokus på tryghed ved skolerne, trafikpolitik på skolerne, de lette trafikanter i Billund by og steder, hvor der har været mange uheld.

I alt er der i perioden fra 2010 til 2018 sket 173 uheld i byzone og 147 i åbent land i Billund Kommune. Antallet af uheld er faktisk steget med 18 procent, men heldigvis er antallet af personskader faldet med 31 procent. Så selv om der har været flere uheld, er der sket færre personskader.

- Burde vi ikke vide, hvor der er farligt? Jo, og det gør vi også til en vis grad, men der sker konstant ændringer i trafikmønstre, og derfor er vi sikre på, at et åbent hus arrangement kan være med til at give os værdifuld information i forhold til, hvilke prioriteter vi skal have de kommende år, siger Lauge Clemmensen, der er direktør for Teknik og Stabe i Billund Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Annonce