Annonce
Billund

Åbent hus om trafiksikkerhed i hele kommunen lørdag den 9. november

Der kom mange nåle på i forhold til trafiksikkerhed i Billund By på mødet afholdt 26. oktober. Foto: Billund Kommune
Lørdag den 9. november har borgere i hele kommunen mulighed for at få indflydelse på, hvilket steder der skal prioriteres i forhold til trafiksikkerheden.
Annonce

Billund Kommune: Lørdag den 9. november fra klokken 10.00 til 14.00 inviterer Billund Kommune til åbent hus om trafiksikkerhed i Magion i Grindsted.

- Vi skal i gang med en trafiksikkerhedsplan, som sætter rammer for vores investeringer i at forbedre trafiksikkerheden i hele kommunen. Derfor håber vi, at rigtig mange fra hele kommunen vil møde op og fortælle, hvor der er steder, der skal prioriteres, siger Per Nyhus, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Arbejdet med den nye trafiksikkerhedsplan går i gang efter nytår, sådan at nye investeringer i trafiksikkerhed kan komme med i budgettet for 2021 og overslagsårene.

- Det handler både om forebyggelse, men også om konkrete tiltal som det, vi netop har aftalt i budget 2020, hvor der er afsat penge til at gøre noget ved trafiksikkerheden i rundkørslen ved Erhvervsgymnasiet i Grindsted, siger Per Nyhus.

Trafiksikkerhedsmødet holdes som åbent hus, hvor man kan komme og gå, som man vil. Man kan komme i direkte dialog med politikere og embedsmænd, og man kan via store kort udpege de steder, der kan forbedres eller man kan gøre det via iPads. Der bydes på kaffe, te, frugt og sandwich. Og man kan roligt tage børnene med.

Børn får nemlig mulighed for at deltage i lege og aktiviteter på cyklen under kyndige hænder fra Dansk Skolecykling.

Annonce

Antal af uheld steget – men færre personskader

Den nuværende trafiksikkerhedsplan 2015-2020 har blandt andet haft fokus på tryghed ved skolerne, trafikpolitik på skolerne, de lette trafikanter i Billund by og steder, hvor der har været mange uheld.

I alt er der i perioden fra 2010 til 2018 sket 173 uheld i byzone og 147 i åbent land i Billund Kommune. Antallet af uheld er faktisk steget med 18 procent, men heldigvis er antallet af personskader faldet med 31 procent. Så selv om der har været flere uheld, er der sket færre personskader.

- Burde vi ikke vide, hvor der er farligt? Jo, og det gør vi også til en vis grad, men der sker konstant ændringer i trafikmønstre, og derfor er vi sikre på, at et åbent hus arrangement kan være med til at give os værdifuld information i forhold til, hvilke prioriteter vi skal have de kommende år, siger Lauge Clemmensen, der er direktør for Teknik og Stabe i Billund Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce