Annonce
forside

Åbent hus skabte massiv medlemstilgang

Esbjerg Bordtennis Klub fik 17 nye medlemmer ovenpå lørdagens åbent husarrangement. Foto: Privatfoto.

Esbjerg: Esbjerg Bordtennisklub havde stor succes med sit åbent hus for efterlønnere og pensionister lørdag den 19. januar.

Der var stort rykind med medlemmer, som ville bruge nogle timer på ekstra træning, samt se den flotte maleriudstilling af Lars Henning Andersen. Derudover var der selvfølgelig det sociale med et rundstykke, kaffe og ikke mindst snakken hen over bordene.

Et af formålene med åbne husarrangement var naturligvis at udbrede viden om sportens muligheder og meget gerne også nye medlemmer - og meget gerne piger, som i klubben er lidt i undertal.

Med et fremmøde på 40 personer blev forventningerne indfriet og mere til. Ikke mindre end 10 mænd og syv kvinder blev registreret som nye medlemmer, mens flere gik i tænkeboks med pilen rettet mod bordtennis.

Esbjerg Bordtennis klubs seniorer er nu registreret med over 70 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce