Annonce
Debat

Åbent maskinrum kræver stor politisk udskiftning

Bjarne Pedersen. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Læserbrev: Kommentar til indlæg fra den konservative byrådskandidat Rasmus Sømod, der i et læserbrev foreslog åbne døre til udvalgsmøderne.

Måske er den kommunale valgkamp ved at blive sat i gang, men det er en smuk og positiv tanke med åbne døre til udvalgsmøder, en tanke, som i den grad trænger til at blive sat i værk i Varde Kommune.

"Maskinrummet" i kommunen er totalt lukket for offentligheden. At få det ændret vil kræve stor politisk udskiftning, og det er tiltrængt. Hvor den skal komme fra er spørgsmålet, men som det p.t. ser ud, så har vi på visse områder ikke demokrati, men et system der lukker sig om sig selv. Demokratiet er sat ud af funktion.

Annonce

Jeg har personlig erfaring med Plan og Teknik, der ulovligt overskrider grænser til det diktatoriske, såvel fra embedsværket som overordnet politisk, hvor en betændt sag på udvalgsmøde blev behandlet under lukket punkt. "Fejet under gulvtæppet". Sagen omhandler blandt andet, at embedsværket handler stik imod, hvad der politisk er bestemt og alvorlige overtrædelser af planloven.

De konservatives byrådsmedlem og ordfører Steen Holm Iversen havde et læserbrev i JydskeVestkysten 23. juni, hvor han slog til lyd for, at nu nu skal lokalplaner overholdes. Orden i kaos ( det var dog en indirekte indrømmelse ). Slut med at gøre som det passer en, når der er en lokalplan.

Den 24. juni spurgte jeg Steen Holm Iversen, om det også omhandler embedsværket. Desværre er mit spørgsmål forblevet ubesvaret, så jeg opfordrer Steen Holm Iversen til svar i JydskeVestkysten, så offentligheden og ikke mindst partifællen Rasmus Sømod kan få klarhed over, om han kæmper i modvind og hvor De konservative reelt står.

Steen Holm Iversen, Lundvej 154, Varde, byrådsmedlem og spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Varde Kommune svarer:

Steen Holm Iversen. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Kære Bjarne Pedersen,

Da det står klart, at over 50% af alle sager i Plan og Vækst vedrører dispensationsanmodninger til eksisterende lokalplaner, så er der behov for at sende et klart politisk signal i forhold til håndteringen af lokalplaner i Varde kommune.

Det Konservative Folkeparti er derudover altid optaget af, hvordan vi gør vores demokrati mere transparent og mere tilgængeligt. Det er essensen i den debat, som Rasmus Sømod forsøger at rejse. Det skal du imidlertid ikke forveksle med, at Det Konservative Folkeparti vil udviske skellet imellem det politiske niveau og myndighedshåndteringen. Det er et helt grundlæggende princip i en retsstat og det, der adskiller et demokrati fra en bananrepublik.

Vi to har haft en ret omfattende korrespondance siden januar 2019. Korrespondancen andrager over 50 mails og vedrører en ældre plansag, hvor du er af den opfattelse, at forvaltningen har optrådt i strid med gældende lov og i strid med daværende politiske beslutninger. Da det er en ældre sag, der ligger adskillige år tilbage, har det været vanskeligt at afdække sagen fuldt og helt, og jeg har brugt betydelige mængder af tid på at undersøge sagen for dig.

Du har haft påklaget sagen overfor en række instanser. Ingen af disse har på nuværende tidspunkt givet dig medhold. Du har derudover politianmeldt elementer i sagen. Statsadvokaten har heller ikke fundet anledning til at igangsætte en efterforskning. Dermed slutter sagen for mig.

Du skal ikke på nogen måde være i tvivl om, at Rasmus Sømod kæmper i medvind, og at jeg og mine kandidater kæmper som et hold.

Jeg vil da afslutningsvis håbe, du kan finde glæde i, at Det Konservative Folkeparti melder så klart ud, som tilfældet er, både i forhold til lokalplanerne som i forhold til at udvikle vores demokrati.

Annonce
Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Også vi skal tage os i agt for "ensomme ulve"

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Erhverv

Gældsstyrelsen begærer skiltefirma i Kolding konkurs

Haderslev

Naturen får nyt liv blandt de døde. Og Haderslev får et nyt parkanlæg

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Tønder

Stemmer du virkelig på dem?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aabenraa For abonnenter

Gamle smøger og ny bro: Aabenraa er på skønhedskur

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Annonce