Annonce
EfB

Åbent spillerbrev ændrer ikke på vigtige stor-sponsorers støtte til EfB: Op til ledelsen at få styr på tingene

Claus Sørensen Gruppen postede ti millioner kroner i EfB, da klubben blev overtaget af de nuværende ejere tidligere på året. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Tre af byens største virksomheder bakker fortsat op om Esbjerg fB efter 21 utilfredse spillere torsdag satte deres underskrifter på et åbent brev om Peter Hyballas ledelsesstil og metoder.

Esbjerg: Ordene er få og afmålte, når man ringer til EfB's store, lokale sponsorer på dagen, hvor 21 spillere i et åbent brev erklærer sig utilfredse med cheftræner Peter Hyballas ledelse og metoder.

Mistillid, kan man kalde det. Spillerne skriver blandt andet, at de "har svært ved at se, hvordan han (Peter Hyballa, red.) på nogen måde kan bringe klubben videre i en retning mod den succes, som vi alle ønsker, og som vi alle er parate til at arbejde hårdt for".


Annonce

Der er ikke ændret andet, end at der er sat navne på spillerne. Vi støtter EfB, og vi støtter byen. Sådan er det. Det er jo byens hold, og det er vores hold.

Brian Vogt, direktør i Granly Gruppen


Men det er ikke noget, som de store lokale støtter fra erhvervslivet har mange kommentarer til. Den største spiller i det regnskab er Claus Sørensen Gruppen, som over en årrække har postet en kvart milliard i klubben.

For eksempel skød selskabet ti millioner kroner i EfB i forbindelse med, at den amerikanske investorkreds overtog klubben tidligere på året.

- Vi har ingen holdning til, hvad der skal ske. Vi har ingen bemærkninger. Vi har en skriftlig aftale, som vi forholder os til, siger John Andersen, administrerende direktør i Claus Sørensen Gruppen.

Op til ledelsen og bestyrelsen

Selskabet står bag en række virksomheder som blandt andre trøje-sponsoren Viking Life-Saving. Herfra har administrerende direktør Henrik Uhd Christensen heller ikke mange kommentarer.

- Der er en ledelse og en bestyrelse, og vi er sponsorer, og vi lader ledelsen og bestyrelsen drive selskabet. Og så håber vi, at de tager sig af det, hvis der er noget. Så jeg har egentlig ingen kommentarer, siger han.

Annonce

Træls situation

Direktør i Granly Gruppen Brian Vogt, der er elitepartner i EfB, er på linje med de to andre stor-sponsorer. Han håber på at blive kontaktet af klubben direkte, så selskabet kan høre klubbens version af sagen.

- Havde det været vores firma, ville vi sige, at det var ledelsen, som skulle sørge for at få styr på tingene. Og det vil jeg fortsat sige her også. Vi kan som sponsor ikke blande os i det her. Vi har tegnet kontrakt for året ud, siger Brian Vogt.

Han lægger ikke skjul på, at situationen er "træls", og at han gerne havde været den foruden. Men han erklærer også, at det fælles mål for alle i klubben fortsat må være at rykke op.

- Vi har syntes, at det var fantastisk, at der kom lidt ændringer. Det var lidt for stillestående. Men vi kan ikke som sponsor blande os i beslutningerne. Vi tegnede en etårig kontrakt, og den må vi forholde os til. Det kan jo være, at alting flasker sig, og vi spiller god fodbold og rykker op, siger Brian Vogt.

- Der er ikke ændret andet, end at der er sat navne på spillerne. Vi støtter EfB, og vi støtter byen. Sådan er det. Det er jo byens hold, og det er vores hold, siger han.

Spillerbrevet var også på programmet torsdag i Radio4 Morgen, hvor de talte med Caspar Rose, professor fra Department of International Economics and Management på CBS, om hvorfor den amerikanske ledelse reagerer med at giver den tyske træner sin fulde støtte. Lyt med her. 

Annonce
EfB For abonnenter

EfB fik sin første sejr i næsten er halvt år: Lykken vendte alt for sent for EfB

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande: - Vi er interesserede i at tale med ham

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce