Annonce
Kolding

Åbnede hundepension da hun gik på efterløn: Nu lukker Grethe for at blive rigtig pensionist

Grethe Nielsen hygger sig her med sit barnebarn Nadjas hund Qualli. Grethe glæder sig til at få mere tid til sig selv, når hun lukker sin hundepension, som hun åbnede, da hun for snart 10 år siden gik på efterløn. Foto: Søren Gylling
Da Grethe Nielsen gik på efterløn, åbnede hun hundepension. Efter snart 10 år med den, lukker hun nu for at nyde tilværelsen som pensionist. Datter og svigersøn overvejer dog at køre hundepensionen videre.
Annonce

Vamdrup: Da Grethe Nielsen for snart 10 år siden gik på efterløn fra sit job som plejeassistent i psykiatrien, var det ikke for blot at sætte sig hjem og smække benene op i sofaen.

Tværtimod åbnede hun kort tid efter en hundepension ved det nedlagte landbrug, som siden 2000 har været ramme om et slags familiekollektiv for hende selv, hendes datter, svigersøn og to børnebørn.

Siden maj 2010 har Grethe Nielsen drevet Ballegaards Hundepension, men nu er det ved at være slut. De sidste hunde bliver lige nu passet i pensionen, men herefter lukker hun ned for hundepensionen og tager her et par år efter, at hun rundede 70 år, hul på dagligdagen som rigtig pensionist.

Hun forklarer, at hendes knæ er ved at være godt slidte, og hun kan ikke blive ved med at holde til at tumle de store hunde og gå lange ture med dem. Desuden glæder hun sig til at ikke at have de daglige forpligtelser med at passe hunde.

- Nu trænger jeg til at gøre, hvad jeg selv vil, fortæller Grethe Nielsen.

Nu trænger jeg til at gøre, hvad jeg selv vil

Grethe Nielsen

Annonce

Nødvendigt at bygge nyt

Hendes helt store interesse er KIF's håndboldherrer, og nu får hun endnu bedre tid til at følge deres kampe. Som udgangspunkt overværer hun alle holdets hjemmekampe og udekampe, og hun har også flere gange rejst med holdet til udlandet, når der stod kampe på programmet der.

Også hendes venner og bekendte glæder hun sig til at få mere tid.

Hendes interesse for hunde er gået i arv til de to næste generationer, og lige nu er hendes datter og svigersøn ved at overveje og undersøge, om det er muligt, at de kan genåbne Ballegaards Hundepension. Grethe Nielsen fortæller dog, at det i givet fald vil være nødvendigt at ombygge lokaliteterne.

I dag holder de fem pladser i hundepensionen til i den tidligere stald og maskinhus, men hvis hundepensionen skal videreføres, er det nødvendigt at rive disse bygninger ned og bygge nyt i stedet.

Annonce

Glade hunde

Hvis planen om at lade næste generation tage over bliver til virkelighed, er det planen, at barnebarnet Nadja på 18 år, der er en meget dygtig hundefører, skal stå for den daglige drift, når hun bliver HF-student til sommer og skal have et sabbatår.

Grethe Nielsen håber, at datterens og svigersønnens planer kan lade sig gøre, da hele familien er glade for hunde.

- Det har været så skønt med omgangen med hunde. De er altid så glade, og jeg har siddet sommer efter sommer og set på, at hundene leger, siger Grethe Nielsen.

Hun erkender dog, at hun nok ikke kommer til at savne at stå i spidsen for hundepensionen.

- Jeg er nok ved at køre træt i det. Jeg står jo også for at lave mad og vaske til os alle i hverdagen, fortæller hun.

Grethe Nielsen og hendes familie er meget glade for hunde. Hun bor i en slags familiekollektiv med sin datter, svigersøn og to børnebørn på en nedlagt gård ved Vamdrup. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce