Annonce
Esbjerg

Åbning af 42 millioner kroner dyrt p-hus er blevet udskudt i sidste øjeblik

Efter et år med støv, stillads og afspærringer er parkeringshuset i Danmarksgade færdigt, men ibrugtagningstilladelsen mangler og derfor er indvielsen blevet udskudt. Foto: Esbjerg Kommune
Det nye parkeringshus i Danmarksgade skulle have været officielt indviet mandag, men festen er blevet udskudt. Ibrugtagningstilladelsen mangler.
Annonce

Esbjerg: Efter et års bygge- og anlægsarbejde er det nye parkeringshus i Danmarksgade færdigt. Bilerne kan dog ikke få lov til at tage plads i det 42 millioner kroner dyre byggeri endnu.

Det var planen, at parkeringshuset skulle indvies med pomp og pragt mandag formiddag, men festen er blevet aflyst i sidste øjeblik. Under det, der skulle have været den endelige gennemgang af byggeriet forud for afleveringen, har man opdaget, at der mangler styrkedata på nogle betonelementer. Før de er sikret, kan man ikke udskrive bygningsattesten – den såkaldte ibrugtagningstilladelse.

- Vi er selvsagt ærgerlige over, at vi har været nødt til at udskyde indvielsen. Vi havde egentlig planer om, at vi allerede fredag efter Kristi himmelfartsdag kunne holde forpremiere og lade bilerne trille indenfor, men uden en ibrugtagningstilladelse kan vi intet gøre. Vi håber og tror på, at den kommer i hus i starten af næste uge, og så indvier vi p-huset hurtigst muligt derefter, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V).

Det er byggefirmaet Jorton, der har stået for opførelsen af det 10.470 kvadratmeter store p-hus med hjælp fra lokale ingeniører fra Rambøll og arkitekter fra Ravn Arkitektur og Gustin Landskab. P-huset rummer 369 parkeringspladser fordelt på fem etager - en under terræn og fire etager over.

Parkeringshuset

Den samlede anlægssum for p-huset i Danmarksgade er 42 millioner kroner. Herudover opføres et nyt offentligt toilet for byens borgere og besøgende.

P-huset får 369 p-pladser fordelt på en etage under terræn og fire etager over. Der er tale om i alt 10.470 kvadratmeter.

Huset er lavest ud mod Danmarksgade, hvor højden er 13,2 meter over terræn. På denne side er facaden udført i rød tegl. Mod Skolegade har bygningen en højde på 14,7 meter over terræn. Her er facaden udført i strækmetal.

Annonce

Gratis parkering frem til 2021

Når p-huset kan tages i brug, vil det være med gratis parkering i det første halve år, men i starten af 2021 indføres en delvis betalingsmodel i hele centrum – og den omfatter også det nye parkeringshus.

Betalingsmodellen fungerer således, at det fortsat er muligt at parkere gratis i to eller fire timer, men vil man lade bilen stå længere, koster det. Prisniveauet forventes at blive 8-12 kroner i timen.

Betalingssystemet er egentlig klar i det nye parkeringshus i Danmarksgade, men resten af de offentlige parkeringspladser i byen mangler fortsat betalingsstandere og skilte, og de kan først være klar i begyndelsen af 2021.

- For at undgå forvirring har vi besluttet, at de nye pladser i p-huset i Danmarksgade er gratis indtil da. På den måde sker overgangen til betalingssystemet på en ensartet og mere hensigtsmæssig måde, forklarer udvalgsformand Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce