Annonce
Erhverv

Åbning: Her er der plads til både børn, iværksættere og kommunens planchef

Åbningsarrangementet bød på mange aktivitetre for både store og små. Blandt andet var Jon fra Den Store Bagedyst på besøg for at lave flødeboller. Foto: André Thorup
CoC Playful Minds' nye domicil på Kløvermarken skal være andet og meget mere end blot et kontorlandskab. Det skal også være stedet for iværksættere - og det skal være stedet, hvor børn kan være kreative.
Annonce

Billund: Med 2500 kvadratmeter har CoC Playful Minds - i daglig tale Børnenes Hovedstad - fået meget plads at boltre sig på. Mandag eftermiddag blev de store lokaler på Kløvermarken i Billund indviet, og mængden af gæster, der lagde vejen forbi for at se det nye domicil, skulle tælles i hundreder.

Omkring årsskiftet flytter Billund Erhvervsfremme desuden fra sin nuværende placering i Billund Centret til Kløvermarken, og Charlotte Sahl-Madsen, direktør i CoC Playful Minds, garanterer, at der er plads til, at endnu flere mennesker kan have deres dagligdag i de nye rammer.

- Vi har også nogle gæstearbejdspladser, hvis nu kommunens planchef, skolechef eller en helt anden chef gerne vil herud og sidde i en periode, lød det fra Charlotte Sahl-Madsen.

Også helt små selvstændige kan få hjælp at hente. Planen er, at stedet skal udvikle sig til at blive et iværksætterhus.

- Her i hallen bliver der også plads til, at iværksættere kan udvikle deres idéer sammen med børn, sagde Charlotte Sahl-Madsen med henvisning til, at det trods alt er og bliver børn, der er det store omdrejningspunkt for CoC Playful Minds.

CoC Playful Minds

Virksomhed grundlagt i 2012.

Holder til på Gammelbro i Billund.

Er et samarbejde mellem Billund Kommune og Lego Fonden.

Der er 12 medarbejdere i virksomheden.

Virksomhedens vision er at Billund Kommune skal være børnenes hovedstad, hvor børn lærer gennem leg og er skabende verdensborgere.

Coc Playful Minds arbejder med tre fokusområder: Playful Skills, Playful Spaces og Playful Innovation.

Læs mere om CoC Playful Minds på boerneneshovedstad.dk.
Annonce

First Lego League finder løsningen

Til åbningen bidrog en række deltagere fra First Lego League blandt andet med deres idéer til, hvordan de mener, at lokalområdet skal udvikle sig. Det kan blandt andet handle om legepladser.

- Vores problem er, at børnene ikke rigtigt bruger byens legepladser. Så vi lavede en spørgeskemaundersøgelse, og svarene viste, at det er, fordi de alle sammen har de samme forhindringer, fortæller 13-årige Oliver Storbank.

Det problem har hans gruppe sat sig for at finde en løsning på. De har derfor lavet en model, der viser, hvordan de mener, at fremtidens legepladser bør se ud i Børnenes Hovedstad:

- Vi har lavet en legeplads, hvor tingene kan rotere, så der på den måde bliver mange flere forskellige muligheder, forklarer Oliver Storbank.

Åbningsarrangementet bød på aktiviteter af enhver art for både store og små.

Mandagens åbningsarrangement i CoC Playful Minds' nye domicil på Kløvermarken bød på masser af aktiviteter for folk i alle aldre. Foto: André Thorup
9-årige Kathrine Høgsted giver sit bud på, hvordan fremtidens vejskilte kan se ud i Billund Kommune. Foto: André Thorup
Fremtidens lgepeladser. Oliver Storbank og Diana Marian Ghinea deltager i First Lego League, hvor de er kommet med deres bud på, hvordan legepladsrne kan se ud. Foto: André Thorup
Aktiviteter for børn kan også indeholde ro og samtaler. Også den slags er CoC Plaufyl Minds garant for. Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce