Annonce
Esbjerg

Åbningen af Esbjerg Street Food trækker ud

Dan Lia Christensn og holdet bag Esbjerg Street Food knokler stadig på for at blive klar til åbningen, der nu er udskudt til en gang i sidste halvdel af marts. Arkivfoto: André Thorup
Folkene bag det nye Esbjerg Street Food, der genopstår i Kongensgade, havde håbet at kunne byde indenfor fra 1. marts, men der er stadig så meget arbejde at gøre på stedet, at åbningen bliver rykket hen i sidste halvdel af marts, fortæller indehaver Dan Lia Christensen.

Esbjerg: Esbjergenserne kommer til at vente lidt længere end planlagt på Street Food version 2.0 i Esbjerg.

- Jeg synes jo som sædvanligt, at at det hele går lidt for langsomt. Godt nok er håndværkerne tilfredse og optimistiske og mener stadig, at en åbning omkring 1. marts er mulig, men jeg tør godt fastslå, at det ikke kommer til at ske. Det var den dato, vi havde drømt om og håbet på, men uden at sætte en eksakt dato på, så skal vi hen i midten eller slutningen af marts, inden vi kan åbne, siger primus motor bag Esbjerg Street Food, Dan Lia Christensen.

Det var ham, der samlede depechen op, da direktør Søren Gaj Nielsen og en række investorer for et halvt års tid siden efter blot et års drift måtte kaste håndklædet i ringen og indgive konkursbegæring.

Og netop den forhistorie er Dan Lia Christensen meget opmærksom på.

- Vi vil ikke åbne og så ikke være ordentligt på plads. Alt skal være, som vi ønsker det, før vi slår dørene op. Med den forhistorie, som streetfood nu allerede har her i Esbjerg, så vil folk være forudindtagede og kritiske, så vi har kun denne ene chance, og den skal vi gribe bedst muligt, mener Dan Lia Christensen.

Annonce

Master Chef

Events bliver en stor del af det nye koncept i Esbjerg Street Food.

Dan Lia Christensen har bebudet 500 af slagsen om året.

Allerede inden åbningen er de første af slagsen søsat.

Søndag den 9. februar inviterer Esbjerg Street Food til Master Chef, hvor alle mellem klokken 15 og 17 kan møde op med en ret og få den bedømt af professionelle.

Holdet er sat

Han har netop ansat den sidste fuldtidsmedarbejder, der skal være med til at få driften og hjulene til at snurre på "Esbjerg Street Food - Det Gamle teater", som stedet officielt kommer til at hedde.

- De fem fuldtidsansatte er på plads, så nu er holdet sat. Jeg regner med, at vi alt i alt skal have ansat omkring 50 personer, blandt andet bartendere og afryddere, og af dem er cirka halvdelen på plads. Vi har fået over 500 ansøgninger til de forskellige stillinger, det er vi meget glade for, og interessen har været virkelig stor. Vi får rigtig god respons på de sociale medier, og vi fik på under to døgn 1.000 medlemmer af vores kundeklub "Street Food Friends", så vi midlertidigt måtte lukke for tilmeldingen, så vi oplever rigtig god opbakning, så nu er det op til os at leve op til tilliden, siger Dan Lia Christensen.

Pita og burger

Det nye street food får færre madboder end forgængeren, nemlig syv, og det er ikke alle aftaler, der er på plads endnu.

- Vi har et par åbne stande endnu, men vi er i gang med at lukke flere aftaler. Vi er meget påpasselige med, at vi får de rigtige ind, og vi stiller ganske store krav til vores stadeholdere og udfordrer dem på både pris, kvalitet og hastighed. Vi vil gerne ud i alle verdenshjørner med vores køkkener, men jeg vil endnu ikke løfte sløret for, hvem der kommer, det vil komme løbende, efterhånden som aftalerne kommer på plads. Vi har offentliggjort en aftale med Butcher, der skal servere pita af høj kvalitet, og det marokkanske køkken Marrakech, der var en del af det første street food, kommer igen. det var et af de køkkener, der gik bedst for. Og så er det naturligvis svært at forestille sig et street food, der ikke har en fantastisk burger, så det kan jeg vist også godt love, at der bliver plads til, siger Dan Lia Christensen.

Det markokkanske køkken Marrakech bliver formenlig eneste genganger, når Esbjergs street food åbner igen i marts måned. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce