Annonce
Tønder

Åbningsdag for Marsktårnet på plads: Den store fejring må dog vente

Her ses det halve af Marsktårnet, der ankom i midten af maj og havde en højde på 14 meter. Den færdige højde på tårnet er omkring 25 meter. Arkivfoto: Martin Franciere
Marsktårnet har været forsinket ad flere omgange, men nu er åbningsdagen fastlagt. På torsdag åbner det 25 meter høje tårn ved Marsk Camp, men den store fejring må vente til slutningen af august.

SKÆRBÆK: Nu sker det - endelig fristes man til at sige. For torsdag klokken 10.00 åbner Marsktårnet, så lokale og turister kan nyde udsigten fra toppen af det 25 meter høje tårn ved Marsk Camp i Skærbæk.

Oprindeligt hed åbningsdagen 22. maj, men det er blevet skubbet flere gange blandt andet på grund af mangel på stål, og fordi der skulle etableres en elevator til de dårligt gående. Sidstnævnte er endnu ikke på plads, men det er blevet besluttet at åbne tårnet alligevel.

Selvom det er en dag, der har ladet ventet på sig længe, så bliver det en stille åbning uden den store markering.

Annonce

- Vi ville rigtig gerne have lavet den helt store åbningsfest, men vi har ikke kunnet nå det. Når det så også er røget ind i ferieperioden, så tænkte vi, det er bedre at gøre det sådan her. Selvom vi godt ved, at det i begyndelsen kun bliver for dem, der kan gå op, men det er bedre end ingenting, siger Jørgen Hansen, der som en af de ni lokale erhvervsdrivende bag projektet er talsmand for Marsktårnet.

Det sidste trin blev svejset fast søndag morgen, hvor arbejdet begyndte klokken 04.00.

Trinene er blevet hejst på ned over tårnets midte og svejset på direkte på Marsk Tårnet. Foto: Privatfoto.

At elevatoren ikke når at blive klar inden åbningen skyldes ferietiden, men Jørgen Hansen lover, at der kommer en officiel fejring senere med både rød snor og borgmester.

- Der er mange turister nu, som gerne vil op i tårnet, og selve liften bliver produceret nede i Tyskland, og der har de ferie nu her, så den får vi først start eller midt august. Så vi laver den helt store åbningsfest den 31. august. Det er i hvert fald planen, siger han.

Et fyrtårn

Åbningen af Marsktårnet bliver på mange måder en milepæl for Marsk Camp, der også indeholder en restaurant, ishus, minigolfbane og autocamperplads, der åbnede for to uger siden.

- Det bliver dejligt at have hele pakken åben. Det er et fyrtårn for det hele, så vi glæder os til at få den åbnet, så man kan bruge den. Det bliver så stort, og den er bare så smuk, så jeg glæder mig helt vildt til at få den i brug, siger Pia de Place, der er daglig leder af Marsk Camp.


Det bliver dejligt at have hele pakken åben. Det er et fyrtårn for det hele, så vi glæder os til at få den åbent, så man kan bruge den.

Pia de Place, dagligleder Marsk Camp.


Det har været en lidt træg begyndelse for autocamperpladsen, der har plads til 126 biler. Særlig den første uge var der ikke så mange gæster, men det hjælper så småt på det, fortæller Pia de Place.

- Vi er åbnet midt i sommerferien, så det skal lige ud og leve, men det går fremad med autocampisterne, der finder os. Det er virkelig dejligt. De er gode til at anbefale videre til de andre, så det ser rigtig fornuftigt ud, men vi kunne sagtens ønske os flere uden tvivl, siger Pia de Place.

Indtil videre er rekorden for antallet af overnattende gæster på en dag 52. Selvom der stadig er plads til flere autocampere på pladsen, har responsen fra gæsterne været god.

- De er alle sammen glade for, at det er naturgrunde, hvor man kan ligge ned til søen, og så har vi fået mange positive tilbagemeldinger på flere af vores faciliteter. Både badefaciliteter og tømmerpladsen er de rigtig glade for. Vi har fået god feedback og faktisk også små ”det kunne være rart hvis”, og det har vi naturligvis også lyttet til, siger Pia de Place.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det fortsætter, selv om han er gået på pension

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tønder

Politiet havde den store bødeblok fremme til biltræf på Rømø

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Annonce