Annonce
Haderslev

Åbningsdato på plads: Dokkens Legeland er klar

Der kommer blandt andet til at være fire trampoliner - og som man kan se, så er der på førstesalen fodboldbaner og der kommer også en hockeybane. Foto: Stine Hygum
Der er mange børn, der har glædet sig til Dokkens Legeland skulle åbne. Nu sker det.

HADERSLEV: I de seneste uger er der blevet arbejdet hårdt i Dokken på Christian X's Vej. Der er blevet samlet trampoliner, sat airtracks og hoppeborge op. Fodboldbaner er blevet puste op - og det samme er en fire meter stor dartskrive, som man sparker fodbolde op på. Nu er åbningsdatoen også klar og det samme er Kia Family Park, som normalt rejser landet rundt sammen med Flying Super Kids:

Lørdag den 25. januar klokken 11 åbner Dokken Legeland.

- Borgmesteren kommer og klipper snoren, siger daglig leder, Philip Lund i en kort pause fra at samle en af de fire trampoliner, som børn og barnlige sjæle fra weekenden kan få pulsen op i.

Flere steder på de 3500 kvadratmeter er der stillet borde og bænke op, så det også er muligt at snuppe sig en pause og måske en lille forfriskning.

I den ene ende af legelandet er der sat en pavillon op.

Her vil man kunne købe drikkevarer og popcorn. Den daglige leder, Philip Lund, er uddannet kok og det fag har han ikke tænkt sig at glemme i den tid, hvor det midlertidige legeland har åbnet.

- Jeg kunne godt tænke mig, at lave noget brunch - lørdag og søndag. Vi skal bare lige finde ud af, hvordan vi gør det. Om vi kan lave det her - eller om vi skal lave det i lokaler ude i byen og så fragte det herop, siger han.

Han forestiller sig også, at der kommer helstegt pattegris på menuen:

- Så kan man spise og lege en hel dag, siger han og opfordrer til, at man følger med på legelandets Facebookside, hvis man vil vide, hvornår der er helstegt pattegris og brunch.

Annonce
Philip Lund er daglig leder af Dokken Legeland. Han glæder sig over den store interesse for legelandet - og at der allerede er nogle,der har booket børnefødselsdage i legelandet. Foto: Stine Hygum

Tre uger

Det har taget tre uger at få sat hele legelandet op i Dokken og Philip Lund fornemmer, at der er mange, som glæder sig til det åbner.

- Der er allerede nogle, som har booket sig ind til at holde fødselsdag er, siger han.

Enkelte har også været forbi for at se, om legelandet mon allerede var åbent.

Legelandet kommer til at have åbent tre dage i ugen - fredag til søndag.

- Fredag åbner vi ved middagstid, så kan bedsteforældrene hente børnebørnene og komme herop og hygge med dem. I weekenden har vi åbent hele dagen, siger Philip Lund.

Han er også åben for at holde åbnet på andre tidspunkter i løbet af ugen, hvis kunderne efterspørger det:

- Hvis der eksempelvis er institutioner, om kunne tænke sig at komme herop en formiddag eller eftermiddag, så er der også mulighed for det, siger han.

Men først skal det blive lørdag, så legelandet kan tages i brug:

- Det glæder jeg mig meget til, siger Philip Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce