Annonce
Tønder

Åh nej: Covid 19 vælter kulturelt fyrtårn

Tønders revy-hold har gennem de seneste fire årtier underholdt et stort publikum. For anden gang må revyen nu tages af plakaten. Bliver tredje gang lykkens gang i april næste år? På billedet ses to af revyens mandlige stjerner, Henry Madsen som dronning Margrethe og Mogens Jeppesen som prinsgemalen på besøg hos børnebørnene på Schackenborg tilbage i 00'erne. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
For andet år i træk har folkene bag Tønder Revyen måttet bøje sig for corona-situationen og aflyse årets forestilling. Men det, der er udset til at blive til den sidste Tønder Revy, skal lykkes på et tidspunkt. Ny dato er i april 2022.
Annonce

TØNDER: Den dårlige nyhed er, at årets Tønder Revy nu definitivt er aflyst.

Den gode nyhed er, at det, der på forhånd er udset til at blive den sidste Tønder Revy, ikke kommer til at lide en stille død. Revyen 2021 er således aflyst, men ikke aflivet.

- Revyen er udskudt til 20.-24. april 2022, hvor Schweizerhalle er booket igen, lyder meldingen fra formanden for Tønder Amatørscene, Tommy Juhl.

Han har sammen med revyholdet sat sig for at sige ordentlig farvel til revy i Tønder, der med få afbrydelser har været en årlig tilbagevendende begivenhed i fire årtier. Beslutningen om at stoppe løjerne, mens legen er god, blev truffet i 2020, hvor amatørscenen annoncerede, at 2020-udgaven vil blive den sidste.


Covid 19 og de medfølgende restriktioner gør, at foreningens bestyrelse ikke ser, at der vil være den nødvendige tid til at færdig- og klargøre en revy, vi kan stå inde for.

Tommy Juhl, revy-instruktør og formand for Tønder Amatørscene


Det blev den så ikke, og det bliver 2021-udgaven så altså heller ikke. Revyen nægter åbenbart at træde af.

Annonce

Restriktioner

Baggrunden for aflysningen af årets revy, der skulle være gået over scenen sidst i april, er den samme som i april 2020, da årets forestilling ligeledes blev taget af plakaten.

- Covid 19 og de medfølgende restriktioner gør, at foreningens bestyrelse ikke ser, at der vil være den nødvendige tid til at færdig- og klargøre en revy, vi kan stå inde for, siger Tommy Juhl og fortsætter:

- Vi er kede af denne situation, men en gennemførelse af revyen er desværre ikke en mulighed og ville ikke være sundhedsforsvarligt fra foreningens side.

Annonce

Et fyrtårn

Den årlige revy regnes som et af Tønders kulturelle fyrtårn, der hvert år spiller for udsolgte huse i Schweizerhalle. De årlige opsætninger bliver set af op imod 2000 publikummer, og Tønder Revyen har gennem årene både sikret sig nationale priser samt repræsenteret Danmark ved revy-festivaller i udlandet.

Netop denne succes og opbakning er årsag til, at revyholdet ønsker at sige farvel med manér, for fremadrettet at kunne lægge kræfter i mindre men til gengæld flere forestillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

- En mand der brænder for området

Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce