Annonce
forside

Åh nej i Århus: Nedtur i bundopgør

FC Sydvests Chistian Degn og holdkammeraterne lød ind i et nederlag i Århus. Det øger presset på holdet i den kommende weekend hjemme mod Jammerbagten. Foto: Flemming Andersen

FC Sydvest 05 måtte se sig slået på udebane mod Århus Fremad,selv om Tønder-holdet havde været foran 1-0 indenfor de første 10 minutter. 2-1 til hjemmeholdet viste måltavlen, da det hele var overstået.

Godt begyndt - halv fuldendt.

FC Sydvest 05 Tønder kom endnu engang rigtig godt fra start, og fik allerede efter 13 minutters spil scoret til 1-0. Det var endnu engang en af Tønders egne ungdomsspillere, Nils Neess Priisholm, som fik bolden sat ind bag Aarhus Fremad-målmanden.

Men det fortsatte dog ikke i FC Sydvests favør, da der efter 23 minutters spil blev udlignet af Aarhus Fremads Christian Nissen. Den resterende del af første halvleg var præget af en masse boldbesiddelse fra Aarhus Fremads side, men hjemmeholdet fik ikke omsat overvægten til scoringer.

- Vi vidste godt, at Aarhus Fremad var godt spillende i øjeblikket. Trods det havde de kun et point mere end os, så med lidt held kunne vi godt have fået et point deroppe, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Anden halvleg blev ikke bedre for FC Sydvest. Allerede et minut inde i den fik Jacob Torp sat bolden ind bag Kasper Tiedemann. Resten af kampen fortsatte som første halvleg, med meget boldbesiddelse fra Aarhus. Men dog blev det ikke til nogen større chancer til at skabe mål, så kampen endte 2-1 til Århusianerne.

- Vi skal lære at forsvare os i en eller anden facon. Vi skal prøve at kigge på, hvordan man forsvarer en 1-0 føring. Vi havde jo lidt bøvl i starten af sæsonen, hvor vi kom bagud, og vi så skulle forsøge at arbejde os ind i kampen og få et point. Men den er blevet vendt om, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Vi skal prøve at kigge på, hvordan man forsvarer en 1-0 føring.

Hans Henrik Andreasen, træner, FC Sydvest

- Jeg er ikke nervøs

Trods nederlaget og en placering i den tunge del af tabellen, tænker træneren positivt fremad til næste kamp mod Jammerbugten.

- Nu har vi Jammerbugten på hjemmebane, som er utroligt vigtig for os at få point i. Men det bliver også en vanvittig svær kamp. Jeg er ikke så nervøs eller ubekvemt ved det. Men jeg synes, vi har nok at kigge på. Men det gør heller ikke noget, lyder det fra Hans Henrik Andreasen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce