Annonce
forside

Åh nej i Århus: Nedtur i bundopgør

FC Sydvests Chistian Degn og holdkammeraterne lød ind i et nederlag i Århus. Det øger presset på holdet i den kommende weekend hjemme mod Jammerbagten. Foto: Flemming Andersen

FC Sydvest 05 måtte se sig slået på udebane mod Århus Fremad,selv om Tønder-holdet havde været foran 1-0 indenfor de første 10 minutter. 2-1 til hjemmeholdet viste måltavlen, da det hele var overstået.

Godt begyndt - halv fuldendt.

FC Sydvest 05 Tønder kom endnu engang rigtig godt fra start, og fik allerede efter 13 minutters spil scoret til 1-0. Det var endnu engang en af Tønders egne ungdomsspillere, Nils Neess Priisholm, som fik bolden sat ind bag Aarhus Fremad-målmanden.

Men det fortsatte dog ikke i FC Sydvests favør, da der efter 23 minutters spil blev udlignet af Aarhus Fremads Christian Nissen. Den resterende del af første halvleg var præget af en masse boldbesiddelse fra Aarhus Fremads side, men hjemmeholdet fik ikke omsat overvægten til scoringer.

- Vi vidste godt, at Aarhus Fremad var godt spillende i øjeblikket. Trods det havde de kun et point mere end os, så med lidt held kunne vi godt have fået et point deroppe, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Anden halvleg blev ikke bedre for FC Sydvest. Allerede et minut inde i den fik Jacob Torp sat bolden ind bag Kasper Tiedemann. Resten af kampen fortsatte som første halvleg, med meget boldbesiddelse fra Aarhus. Men dog blev det ikke til nogen større chancer til at skabe mål, så kampen endte 2-1 til Århusianerne.

- Vi skal lære at forsvare os i en eller anden facon. Vi skal prøve at kigge på, hvordan man forsvarer en 1-0 føring. Vi havde jo lidt bøvl i starten af sæsonen, hvor vi kom bagud, og vi så skulle forsøge at arbejde os ind i kampen og få et point. Men den er blevet vendt om, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Vi skal prøve at kigge på, hvordan man forsvarer en 1-0 føring.

Hans Henrik Andreasen, træner, FC Sydvest

- Jeg er ikke nervøs

Trods nederlaget og en placering i den tunge del af tabellen, tænker træneren positivt fremad til næste kamp mod Jammerbugten.

- Nu har vi Jammerbugten på hjemmebane, som er utroligt vigtig for os at få point i. Men det bliver også en vanvittig svær kamp. Jeg er ikke så nervøs eller ubekvemt ved det. Men jeg synes, vi har nok at kigge på. Men det gør heller ikke noget, lyder det fra Hans Henrik Andreasen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce