Annonce
Esbjerg

Ålbæk Forsamlingshus får 25.000 kroner fra fond

Bjarne Rose er manden, som søger fonde - og henter støtte til nye investeringer i Ålbæk Fordamlingshus. Seneste nye investering bliver et nyt musikanlæg til forsamlingshuset. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Pengene bruges til køb af et nyt musikanlæg, som kan streame musik. I 2018 vil der sammenlagt være i nærheden af 100 arrangementer i det nyrenoverede forsamlingshus.

ÅLBÆK: Musikken kommer i fremtiden til at spille endnu bedre i Ålbæk Forsamlingshus. Det sker, når forsamlingshuset får investeret de 25.000 kroner, som det har fået i støtte fra Tuborgfonden til indkøb af et musikanlæg, som kan streame musik.

- Sidste år investerede vi i en ny projektor og sammen med det nye musikanlæg betyder det, at man i fremtiden vil kunne få musik- og videoklip op på skærmen i stort format. Det vil blive brugt af de mange, som lejer sig ind i forsamlingshuset til private fester, forventer bestyrelsesmedlem Bjarne Rose, som er fundraiser for Ålbæk Forsamlingshus.

Forsamlingshuset blev ved årsskiftet 2015/2016 renoveret for sammenlagt 900.000 kroner. En renovering, som kom i hus i kraft af mange frivillige arbejdstimer fra Ålbæk-borgerne og fra forsamingshusets støtter. Siden har man i forsamlingshuset genoptaget traditionen fra 60'erne, hvor huset var kendt for sine tresserballer med datidens store danske pigtrådsnavne som Sir Henry & His Butlers og Peter Belli & Les Rivals. Ved det seneste tresserbal i april 2017 var der fuldt hus, og det forventer Bjarne Rose også bliver tilfældet ved det næste tresserbal - eller forårsfest - som holdes fredag den 6. april. Her kommer bandet "Så det" og spiller tressermusik.

100 arrangementer

Ålbæk Forsamlingshus lægger lokaler til i gennemsnit cirka to arrangementer om ugen. På årbasis er det cirka 100 arrangementer, som er alle typer private fester, fællesspisninger, arrangementer med musik og spisning og flere andre arrangementer.Torsdag den 22. februar holdes den næste fællesspisning, hvor menuen står på hakkebøf med tilbehør. Efter spisningen er der fællessang på højskolemanér. Det koster 65 kroner at spise med. Torsdag den 8. marts er der generalforsamling med tilhørende spisning i forsamlingshuset.

Nye møbler

Det nye musikanlæg til forsamlingshuset er i øvrigt ikke den eneste nye investering, som planlægges.

- Jeg er lige nu i gang med at søge støtte fra en række fonde til køb af nye borde og stole til forsamlingshuset. Det er dog lidt mere op ad bakke at hente penge til sådan et formål, men med lidt tålmodighed skal det nu nok lykkes, mener Bjarne Rose.

Fodsamlingshuset har god lokal opbakning.

- Vi nærmer os 300 medlemmer, og samtidig har vi også opbakning fra en del - både privatpersoner og firmaer - som betaler sponsorbeløb på henholdsvis 200 og 500 kroner. Det giver samtidig et gratis medlemskort for hele husstanden eller firmaet, oplyser Bjarne Rose.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Team Esbjerg

Se alle de herlige jubelbilleder: Team Esbjerg sidder tungt på førstepladsen i Champions League efter flot sejr i egen hule

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Esbjerg

Socialdemokratiet hugger bremsen i og kræver byrådet på banen: Vil bremse hotel- og boligbyggeri i indre by

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Team Esbjerg

Derfor vandt Team Esbjerg søndagens topbrag i Champions League: Se videoanalysen lige her

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Navne

Jens og Anna er de mest populære navne her: Er dit navn også på top50-listen?

Annonce