Annonce
Sønderborg

Årene passerer revy i den alsiske satire

Peter Buhl er primus motor i revyen, som han fejrer jubilæum sammen med.Foto: Timo Battefeld

Jubilæumsforestilling: Als Revyen glimter i sin 50. udgave og ser tilbage på årene, der gak, og kommer langt omkring.

AUGUSTENBORG: Als Revyen er måske ikke i sit livs form i sit 50. leveår, for det går op og ned som for så mange andre, men det er i hvert fald et omfattende repertoire, der bliver leveret i jubilæumsudgaven.

Det tager sit udgangspunkt i revyens begyndelse, da de to strikketanter Caroline og Amalie var faste indslag. Det er de igen i 50-året, hvor de fortæller om skomageren og den gamle borgmester, der nu er død. Replikkerne sidder ikke helt på ryggraden af udøverne endnu, men onsdag var også blot generalprøve. De følgende dage topper forestillingen med udsolgt fredag og lørdag, og da hjælper det sikkert på hurtigheden i replikkerne.

Hvordan var det for et år siden, mindes revyholdet Kleinschmidt, fik han bygget sin bro, og Peter Hansen, er han faldet til ro? Nej, til det første og ja til det sidste. Revyholdet er blevet udvidet med Nadia Schrøder Sørensen og Kasper Keller Petersen, der er tilflyttere fra Aalborg, og det giver flere strenge at spille på. Det store læs trækkes fortsat af rutinerede Dorthe Wiseman og Dennis Jacobsen med langt de fleste numre og sange. Per Lykke Hauge har sit speciale i figurer af anden etnisk baggrund som Snufti i et stenkastende homeparty med et bredt udvalg af remedier til stening.

Annonce

De optrædende i Als Revyen er Bodil Nissum, Dorthe Wiseman, Liva Sofie Hampen, Nadia Schrøder Sørensen, Dennis Jacobsen, Kasper Keller Petersen og Per Lykke Hauge med instruktion af Peter Buhl. Se Als Revyens hjemmeside for eventuelt at få billet. Als Revyen startede som en revy i Augustenborg med egen scene, men bredte ved kommunesammenslutningen sit repertoire ud over Als og resten af landet og har de sidste ti år haft hjemme i Augustenborg hallerne.

Caroline og Amalie er gået igen i revyen i sine første år og møder ind sammen med resten af holdet i 50-året.Foto: Timo Battefeld

Hva' ska' vi med en bro

De sjoveste numre handler om grænsekontrol parodieret som DR's tvillingerne i Thailand, der er blevet to soldater, der med deres tørre humor har overtaget grænsebevogtningen. Dorthe Wiseman og Per Lykke Hauge spiller to fiskere i Fynshav, der hverken vil have en bro over Lillebælt eller et ferieresort rundt om hele Nordals.

- Vi vil et ha' no'en bro her, hvorfor skulle vi kør' te Fyn? Ja, ka da fandengalme ta' æ færg! Vi vil ét ha' noe' resort her, vi vil bare fisk i æ hav! synger den uforlignelige duo.

Den politiske diskussion er selvfølgelig også oppe at vende med Danfoss bossen, der sagde, at vi skulle stemme på Stephan Kleinschmidt og en sang om Erik den røde alias Kasper Keller Petersen. Der er selvfølgelig et nummer om Meetoo, hvor Liva Sofie Hampen har hængt sin mand ud, fordi han har tørret sovs af hendes kind, og nu er han skredet.

Revy holdet varmer op til generalprøven.Foto: Timo Battefeld

MahnaMahna

Det er sjovt bare at være fjollet, viser Dennis Jacobsen i nummeret MahnaMahna, hvor han bare løber rundt og dukker forpustet op forskellige steder i salen. Det sjove og alvorlige går hånd i hånd i numre som BUM BUM, hvor Nordkoreas Kim Jong-Un skyder sig selv af i forsøget på at fyre en atomraket af mod Donald Trump. Dorthe Wisemans hyldest til prins Henrik er passende eftertænksom.

Als Revyen tæller også Bodil Nissum, som giver et godt sønderjysk tilsnit med kommentarer til verdensituationen og i et enkelt tilfælde som robot sammen med Nadia Schrøder Sørensen. Revyen er også en hyldest til Peter Buhl, som har været med gennem alle årene. Der er noget for enhver smag, og det er jo bare med selv at gå ind og se revyen for at finde ud af, hvad det er!

Als Revyen har også sit eget orkester. Foto: Timo Battefeld
Caroline og Amalie alias Dorthe Wiseman og Bodil Nissum.Foto: Timo Battefeld
Revysnapsen med valnød, tomatil rod og kvas styrker hele holdet op til den store prøve.Foto: Timo Battefeld
Nadia Schrøder Sørensen og Kasper Keller Petersen i Landmand søger mage.Foto: Timo Battefeld
Bodil Nissum og Dorthe Wiseman gør klar til forestillingen.Foto: Timo Battefeld
Hvis man skal tilpasse sig danske forhold, skal man kunne kværne nogle bajere og se fodbold som Per Lykke Hauge og Dennis Jacobsen.Foto: Timo Battefeld
50 års jubilæet markeres i alle detaljer.Foto: Timo Battefeld
Der er farver på revyholdet i jubilæumsåret.Foto: Timo Battefeld
Peter Buhl indskærper klarhed i replikkerne og kontakt til publikum, før tæppet går til 50 års jubilæumsforestillingen.Foto: Timo Battefeld
Per Lykke Hauge åbner solo i rødt efter det indledende nummer.Foto: Timo Battefeld
Kostumerne er klar, og tæppet kan gå.Foto: Timo Battefeld
Als Revyen har også sit eget kostumehold.Foto: Timo Battefeld
Liva Sofie Hampen og Dorthe Wiseman lægger makeup.Foto: Timo Battefeld
Kasper Keller Petersen i nummeret Connaisseur de Aqua med vand fra Dybbøl og Asserballe, og det er en noget spruttende affære.Foto: Timo Battefeld
Sangstemmerne varmes op.Foto: Timo Battefeld
Nu finder vi os ikke i mere, lyder det fra meetoo trioen.Foto: Timo Battefeld
Der er kommentarer til lidt af hvert i Als Revyen.Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce