Annonce
Billund

Året der gik juli 2019: Tyve på rov på kirkegårde i Grindsted

Over en weekend, i ly af natten, har tyve afmonteret og stjålet bronze- og kobberkæder fra 12-13 gravsteder på begge kirkegårde i Grindsted. - Tyvene er simpelthen gået fra gravsted til gravsted, har taget kæden af og slået den fri af stenen, siger næstformand i menighedsrådet Thomas Jakobsen. Foto: André Thorup
Hvad husker vi 2019 for? Redaktionen har stået på hovedet i aviserne for at give et tilbageblik på de mange nyheder og historier, som har fyldt i Billund Kommune i år. I dag har vi kigget på begivenheder fra juli.
Annonce

Slagter Norlyk i Grindsted skal levere færdigretter til 187 Aldi-butikker i hele landet. Det sker under navnet "Slagter Larsen". I forvejen leverer Slagter Norlyk kødvarer til ABC-butikkerne i hele Danmark.

Med udgangen af januar 2020 lukker Sportmaster i Grindsted. Sport 24 vinder dermed krigen om sportskunderne. Lagersalg i Borgergade er ligeledes lukket, så der vil fremover være Sport 24 og Sport 24 Outlet i Grindsted.

Grindsted-borgeren Karin Berg vil bevare forfalden bygning i Borgergade 17. Hun har kontakt med Realdania og indkalder interesserede til møde. For Karin Berg er det især vigtigt, at facaden føres tilbage til det oprindelige fra 1915, da fotograf Hans Lund havde sit atelier til venstre.

Byrådsmedlem Lars Hansen fra Venstre accepterer ikke, at partiet har ekskluderet ham i forbindelse med sagen om tvungent håndtryk ved grundlovsceremonier i kommunen. Dermed bliver sagen om hans eksklusion til en sag for alle Venstres medlemmer i kommunen ved generalforsamlingen til foråret.

Inden Vorbasse Marked erklæres for åbent, afholdes der traditionen tro gudstjeneste i pubben - en begivenhed der trækker alt fra beboere på plejecenter Frihavnen til landevejsriddere.

Opbakning til plan om at bygge jernbane til Billund smuldrer blandt partierne bag Togfonden, efter det er kommet frem, at banen foruden at give stort samfundsøkonomisk underskud vil føre mange bilister på omveje og dermed betyde flere kørte kilometer. DF og EL holder fast i planen, som også K støtter.

Med en vis 'forsinkelse' sammenlignet med andre landsbyer har Filskov nu også fået østeuropæisk tilflytning. - Det foregår i et tempo, der er til at følge med i. De bliver stille og roligt integreret i lokalsamfundet i takt med, at børnene kommer i børnehave og skole, siger Johan Andersen, kontaktudvalgsformand.

Over en weekend, i ly af natten, har tyve afmonteret og stjålet bronze- og kobberkæder fra 12-13 gravsteder på begge kirkegårde i Grindsted. - Tyvene er simpelthen gået fra gravsted til gravsted, har taget kæden af og slået den fri af stenen, siger næstformand i menighedsrådet Thomas Jakobsen.

Inden Vorbasse Marked erklæres for åbent, afholdes der traditionen tro gudstjeneste i pubben - en begivenhed der trækker alt fra beboere på plejecenter Frihavnen til landevejsriddere. Foto: John Randeris
Grindsted-borgeren Karin Berg vil bevare forfalden bygning i Borgergade 17. Hun har kontakt med Realdania og indkalder interesserede til møde. For Karin Berg er det især vigtigt, at facaden føres tilbage til det oprindelige fra 1915, da fotograf Hans Lund havde sit atelier til venstre. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce