Annonce
Sønderborg

Årets dimission på SDU Sønderborg blev en online-oplevelse

Dekan Henrik Bindslev måtte i år holde sin tale virtuelt. PR-foto.
På grund af covid-19 blev dimissionen på SDU Sønderborg rykket online. Det slog dog ikke skår af glæden hos dimittenderne, der nu er klar til at træde ud på arbejdsmarkedet.
Annonce

SØNDERBORG: - Vi ville alle have ønsket en dimission, hvor I kunne invitere jeres familie og hvor I ville have haft mulighed for at give krammere til medstuderende og undervisere. Desværre tillader covid-19-situationen ikke dette i år.

Sådan lød indledningen på åbningstalen fra dekan på Det Tekniske Fakultet, Henrik Bindslev, da årets dimission blev holdt fredag den 26. juni. Under normale omstændigheder ville koncertsalen på Alsion være fyldt til bristepunktet med dimittender fra Det Tekniske-, Det Humanistiske- og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. I stedet var koncertsalen gabende tom.

Normalt fejrer de unge deres veloverståede studier og deres kommende indtog på arbejdsmarkedet med i ægte amerikansk stil at kaste deres firkantede huer i vejret. Fredag blev festtalerne streamet, hvorfor dimittenderne måtte følge med hjemmefra.


Jeg synes talerne var rigtig gode, og det var fedt, at der var synkront hattekast over det hele, selvom min kun røg op i loftet.

Viktor From, dimittend på SDU.


- Det var en god, men også lidt speciel oplevelse, fordi man ikke rigtig havde nogle at dele glæden med og snakke med det om. Jeg synes talerne var rigtig gode, og det var fedt, at der var synkront hattekast over det hele, selvom min kun røg op i loftet, lyder det fra Viktor From, som kunne fejre, at han afsluttede sin civilingeniøruddannelse i mechatronics med et 12-tal i et 'SPI Error Injector'-projekt hos Danfoss.

Viktor From har tænkt sig at fortsætte på kandidaten. Han fejrede dagen med en tur på Historiecenter Dybbøl Banke og et efterfølgende café-besøg.

Annonce

Dimittender fra 24 nationer

SDU Sønderborg er Danmarks mest internationale campus, hvilket også afspejlede sig ved fredagens ceremoni, hvor dimittenderne bød på 24 nationaliteter fra lande som Asien, Afrika, Amerika og Europa.

- Jeg er stolt over den smeltedigel, vi har her i Sønderborg med studerende og ansatte fra over 50 forskellige lande. Den internationale erfaring, I tager med jer herfra, vil ruste jer til et arbejdsmarked, der til stadighed bliver mere globaliseret. Men I vil også være ambassadører for internationalt samarbejde og forståelse, lød det fra dekan, Henrik Bindslev.

Annonce

Bliv boende

Formand for teknik og miljøudvalget i Sønderborg Kommune, Aase Nyegaard, stod for dagens festtale, og hun understregede, at de kompetencer, som dimittenderne igennem et internationalt og levende studiemiljø på SDU Sønderborg har erhvervet sig igennem flere års studier, er stærkt efterspurgte ude i erhvervslivet.

Og så havde Aase Nyegaard en opfordring til de unge mennesker:

- Jeg håber, at I vil slå rødder her i byen! I har opnået en række unikke kompetencer som er i høj kurs hos virksomhederne her i området. Vi har brug for jer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce