Annonce
Billund

Årets erhvervsfremmepris gik til flyselskabet Sun-Air

Søren Klausen (th.), formand for Billund Erhvervsfremme, overrækker diplomet til Kristian Tvergaard, kommerciel direktør i Sun-Air, som modtog prisen i ejerens og direktørens fravær. Foto: André Thorup

Det Billund-baserede flyselskab Sun-Air of Scandinavia A/S fik torsdag aften overrakt årets erhvervsfremmepris

Grindsted: Fra 1 til 235 medarbejder.

Niels Sundberg har haft stor succes, siden han for 40 år siden stiftede flyselskabet Sun-Air of Scandinavia A/S i Billund. I samme periode har virksomheden altid leveret overskud, og i sidste regnskabsår endte omsætningen på 430 millioner kroner.

De resultater har været med til at sikre, at Sun-Air blev vinderen af årets erhvervsfremmepris, der blev uddelt torsdag aften ved en stort erhvervsarrangement på Hotel Svanen i Grindsted.

Her var over 100 erhvervsfolk og politikere fra kommunen samlet, og de kunne se Søren Klausen, formand for Billund Erhvervsfremme, overrække prisen til Sun-Air.

- Vinderen var det indlysende valg. Sun-Air har været en væsentlig bidragyder til væksten i Billund Lufthavn, lød det blandt andet i motivationen fra Søren Klausen, som også hæftede sig ved virksomhedens syn på kvalitet.

- De er gået stik modsat alle andre i branchen og har valgt at beholde alle ydelser i prisen, tilføjede formanden.

Annonce

Erhvervsfremmeprisen

Det er 16. gang, at Erhvervsfremmeprisen bliver uddelt.Prisen går til en virksomhed, en forening eller en privatperson, som har bidraget til at fremme erhvervsudviklingen i Billund Kommune.

Prisen bliver uddelt i et samarbejde mellem Billund Kommune, Billund Erhvervsfremme, Den Jyske Sparekasse og JydskeVestkysten.

De seneste års priser er gået til Marmorline, HN Group, Søren Østergaard, Scandinavian Avionics, KG Hansen & Sønner, HCP Nordic, Billund Aquakulturservice og Green Team Group.

Kristian Tvergaard kunne efterfølgende fortæller, at Sun-Air har tænkt sig at blive i Billund, trods at andre flyselskaber flytter udenlands efter billigere arbejdskraft. Foto: André Thorup

Sun-Air bliver i Billund

Både ejer og stifter Niels Sundberg samt sønnen Kristoffer Sundberg, som i dag er administrerende direktør, var dog på forretningsrejse i udlandet torsdag, og derfor var det kommerciel direktør Kristian Tvergaard, som modtog prisen på vegne af Sun-Air.

- Jeg tør godt sige, at det er en stolt virksomhed i dag, lød det fra vinderen.

- Vi har ikke de største fly eller flyver med flest passagerer, men vi er med til at udvikle området. Vi har et fantastisk samarbejde med Billund Lufthavn, og vi ser frem til nogle rigtige gode år i fremtiden. Mens andre flyselskaber rykker ud af landet, vil vi forblive dansk og forblive i Billund, tilføjede Kristian Tvergaard blandt andet i sin tale.

Sun-Airs mange aktiviteter omfatter ruteflyvning, forretningsflyvning, ambulanceflyvning, handel med fly og salg/køb/servicering af reservedele. Ruteflyvningen foregår under British Airways' brand som franchisepartner, mens charterflyvningen foregår under brandet JoinJet.

Med prisen følger en en statuette af billedkunstner Keld Moseholm. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce