x
Annonce
Billund

Årets erhvervsfremmepris gik til flyselskabet Sun-Air

Søren Klausen (th.), formand for Billund Erhvervsfremme, overrækker diplomet til Kristian Tvergaard, kommerciel direktør i Sun-Air, som modtog prisen i ejerens og direktørens fravær. Foto: André Thorup

Det Billund-baserede flyselskab Sun-Air of Scandinavia A/S fik torsdag aften overrakt årets erhvervsfremmepris

Grindsted: Fra 1 til 235 medarbejder.

Niels Sundberg har haft stor succes, siden han for 40 år siden stiftede flyselskabet Sun-Air of Scandinavia A/S i Billund. I samme periode har virksomheden altid leveret overskud, og i sidste regnskabsår endte omsætningen på 430 millioner kroner.

De resultater har været med til at sikre, at Sun-Air blev vinderen af årets erhvervsfremmepris, der blev uddelt torsdag aften ved en stort erhvervsarrangement på Hotel Svanen i Grindsted.

Her var over 100 erhvervsfolk og politikere fra kommunen samlet, og de kunne se Søren Klausen, formand for Billund Erhvervsfremme, overrække prisen til Sun-Air.

- Vinderen var det indlysende valg. Sun-Air har været en væsentlig bidragyder til væksten i Billund Lufthavn, lød det blandt andet i motivationen fra Søren Klausen, som også hæftede sig ved virksomhedens syn på kvalitet.

- De er gået stik modsat alle andre i branchen og har valgt at beholde alle ydelser i prisen, tilføjede formanden.

Annonce

Erhvervsfremmeprisen

Det er 16. gang, at Erhvervsfremmeprisen bliver uddelt.Prisen går til en virksomhed, en forening eller en privatperson, som har bidraget til at fremme erhvervsudviklingen i Billund Kommune.

Prisen bliver uddelt i et samarbejde mellem Billund Kommune, Billund Erhvervsfremme, Den Jyske Sparekasse og JydskeVestkysten.

De seneste års priser er gået til Marmorline, HN Group, Søren Østergaard, Scandinavian Avionics, KG Hansen & Sønner, HCP Nordic, Billund Aquakulturservice og Green Team Group.

Kristian Tvergaard kunne efterfølgende fortæller, at Sun-Air har tænkt sig at blive i Billund, trods at andre flyselskaber flytter udenlands efter billigere arbejdskraft. Foto: André Thorup

Sun-Air bliver i Billund

Både ejer og stifter Niels Sundberg samt sønnen Kristoffer Sundberg, som i dag er administrerende direktør, var dog på forretningsrejse i udlandet torsdag, og derfor var det kommerciel direktør Kristian Tvergaard, som modtog prisen på vegne af Sun-Air.

- Jeg tør godt sige, at det er en stolt virksomhed i dag, lød det fra vinderen.

- Vi har ikke de største fly eller flyver med flest passagerer, men vi er med til at udvikle området. Vi har et fantastisk samarbejde med Billund Lufthavn, og vi ser frem til nogle rigtige gode år i fremtiden. Mens andre flyselskaber rykker ud af landet, vil vi forblive dansk og forblive i Billund, tilføjede Kristian Tvergaard blandt andet i sin tale.

Sun-Airs mange aktiviteter omfatter ruteflyvning, forretningsflyvning, ambulanceflyvning, handel med fly og salg/køb/servicering af reservedele. Ruteflyvningen foregår under British Airways' brand som franchisepartner, mens charterflyvningen foregår under brandet JoinJet.

Med prisen følger en en statuette af billedkunstner Keld Moseholm. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce