Annonce
Haderslev

Årets fodboldklub ligger i Starup: Et kæmpe skulderklap i en svær tid

Ifølge Ib Overgaard er det medlemmerne og de frivilliges fortjeneste, at klubben har fået den fornemme hæder. Foto: Frederik Brogaard
Den lokale fodboldklub Starup UIF er netop blevet kåret til Årets Fodboldklub i det syd- og sønderjyske. Klubbens formand, Ib Overgaard, giver æren for prisen til alle de medlemmer, frivillige og sponsorer, der har bakket klubben op i et meget vanskeligt år, der har været stærkt præget af corona-situationen.
Annonce

Landets mange idrætsforeninger har været blandt dem, der har mærket konsekvenserne af corona-situationen allermest. En lang nedlukning i foråret og efterfølgende stramme restriktioner i efteråret har været de barske vilkår for foreningslivet. Sådan har det også været i Starup UIF, men der er bestemt også meget at glæde sig over i klubben.

For nylig blev klubben nemlig kåret til Årets Fodboldklub i Syd- og Sønderjylland af DBU. En kåring, der kom bag på klubbens formand.

Fakta: Årets Fodboldklub

Det er Dansk Boldspil-Union (DBU), som kårer Årets Fodboldklub

Der bliver først kåret en vinder i hver af de fire regioner, som DBU Jylland er inddelt i.

Starup UIF er netop blevet kåret til Årets Fodboldklub i det, der hedder Region 4, som dækker Syd- og Sønderjylland.

Vinderen af Årets Fodboldklub i de fire jyske regioner, er med i kampen om titlen som Årets Fodboldklub i hele Danmark.

- Det var en kæmpe, positiv overraskelse. Det er et stort skulderklap og en anerkendelse af, at det vi laver, er skidegodt. Det betyder meget for os, at vi kan vise medlemmerne og vores frivillige trænere, at de har gjort det godt i et vanskeligt år, siger Ib Overgaard, formand for fodboldafdelingen i Starup UIF.

- Det har også været en god anledning til at sige tak for støtten til vores sponsorer, og vise dem, at deres penge går til et godt stykke arbejde, siger han.

Annonce

Stærkt sammenhold

En af begrundelserne for, at Starup nu kan kalde sig Årets Fodboldklub 2020, er klubbens arbejde med at skabe et stærkt, socialt sammenhold på holdene, og netop det ser Ib Overgaard også som en af klubbens største styrker.


Vores børn og unge skal have det sjovt, når de går de til fodbold, for det handler også om, at man har noget sammen på holdet. Der skal ikke kun være fokus på spillet på banen.

Ib Overgaard, formand for Starup UIF.


- Vores børn og unge skal have det sjovt, når de går de til fodbold, for det handler også om, at man har noget sammen på holdet. Der skal ikke kun være fokus på spillet på banen, siger Ib Overgaard.

- De store talenter vi har, som gør det ekstraordinært godt, de har forholdsvist nemt ved at flytte ind til Haderslev (HFK, red.), som vi har et godt samarbejde med. Dem der ikke er exceptionelt gode, vil vi gerne beholde herude, hvor de kan spille på deres niveau, siger han.

Klubben giver hvert år cirka 2.000 kroner til hvert hold, som de kan bruge på sociale aktiviteter. For eksempel at tage til stævner, arrangere fællesspisning eller noget helt tredje.

Annonce

Nye hold er kommet til

På trods af de vanskelige omstændigheder i det forgangne år, har Starup UIF fået flere nye hold op at stå i både ungdoms- og seniorrækkerne. For få år siden var der slet ikke nogen seniorhold i klubben, men i dag har klubben hele to herrehold – et, der netop er rykket op i serie 3, samt et i serie 6. Der er også kommet et seniorhold til hos kvinderne.

- Nogen af de unge mænd ville gerne spille fodbold igen. Så fik vi tilknyttet en ekstra træner til holdet, der fik tiltrukket spillere fra andre klubber og nogen, der var stoppet med at spille fodbold, som nu er begyndt igen. Og så har det ellers spredt sig blandt de unge, at det er sjovt at spille herude, sige Ib Overgaard.

Takket være de økonomiske hjælpepakker fra staten, har Starup UIF blandt andet kunne investere i nye bolde til klubben. Foto: Frederik Brogaard

På ungdomssiden har Starup nu igen fået et drengehold i U19-årgangen, som en af kun få bredeklubber i Syd- og Sønderjylland. Men det især hos pigerne, at udviklingen har været eksplosiv. Efter sommerferien kom der hele 25 nye piger til klubben, primært i årgangene 2011, 2012 og 2013.

- Der var nogen af pigerne der havde spillet med hos drengene, og da én af forældre tog initiativ til at starte et pigehold op, blev de fuldstændigt overvældede over interessen, fortæller formanden.

Nu håber han, at prisen som Årets Fodboldklub og den opmærksomhed, der følger med, kan tiltrække endnu flere medlemmer til klubben. De seneste år har medlemstallet ligget stabilt omkring 300.

Klubbens håb er, at den nu kan tiltrække endnu flere medlemmer i kølvandet på prisen som Årets Fodboldklub i Region 4. Foto: Frederik Brogaard

Med prisen som årets klub i den syd- og sønderjyske region, er Starup UIF nu med i opløbet om at blive Årets Fodboldklub i hele Danmark. Om de grønne fra Starup går hele vejen, afgøres i starten af det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce