Annonce
Tønder

Årets forening 2021 kåret: - Det betyder fantastisk meget for os

Marskhallen lagde fredag aften gulv til hæder og hygge. Alle pladser var besat til arrangementet, der bød på både musik, taler og underholdning. Foto: Tønder Kommune
Under et velbesøgt Frivillig Fredag-arrangement i Marskhallen blev årets forening kåret. Vinderen blev en forening, der har fokus på samfundets mest svage og udsatte.

HØJER/TØNDER: Ved et festligt arrangement i Marskhallen fredag aften under ”Frivillig Fredag” blev de mange frivillige ildsjæle rundt om i kommunen hyldet for deres indsats. Samtidig blev årets forening 2021 kåret.

Der var indkommet otte indstillinger til syv foreninger – dommerkomitéen var nået frem til tre nomineringer: Rømø Akuthjælpere, Tønder Spejderne og Sind Tønder Lokalafdeling.

Inden årets forening 2021 blev kåret, bød formanden for kultur- og fritidsudvalget, René Andersen (TL), de mange fremmødte velkommen.

Annonce

- De frivillige har i den grad fortjent en festlig og fornøjelig aften. I 2020 blev det desværre nødvendigt at aflyse feste på grund af covid-19, og derfor er det skønt, at vi nu igen kan holde en velfortjent fest for vores mange frivillige ildsjæle, sagde René Andersen.

Herefter blev Sind Tønder Lokalafdeling kåret som årets frivillige forening.

Vigtig pris

I begrundelsen for at kåre Sind som årets forening 2021 hedder det, at foreningen dækker hele Tønder Kommune og har til formål at være med til at skabe større forståelse og tolerance for sindslidende og deres pårørende. De tager og støtter initiativer til fordel for sindslidende med henblik på trivsel, forebyggelse og helbredelse.

Her modtager Anne Hvidberg Jørgensen på vegne af Sinds lokalafdeling prisen som årets forening 2021. Foto: Tønder Kommune

Formanden for Sinds lokalafdeling, Anne Hvidberg Jørgensen, er naturligvis glad for titlen.

- Det betyder fantastisk meget. Det er i den grad en pris, der gør, at vi arbejdere videre. Prisen gør simpelthen en forskel, lyder det fra foreningsformanden.

Det betyder fantastisk meget. Det er i den grad en pris, der gør, at vi arbejdere videre.

Anne Hvidberg Jørgensen, lokalformand for Sind

Foreningen laver blandt andet også et stort arbejde med caféen i Sind Huset, som blev åbnet for tre år siden i Østergade i Tønder. Caféen er åben næsten hver dag til stor gavn for mange mennesker. Den passes af frivillige brugere af Sind Huset samt af bestyrelsen. Der er altid kaffe på kanden og man kan komme for at få en snak med andre eller bare sidde stille og roligt for sig med for eksempel puslespil.

Annonce

Præmie til juletur

Medlemmer af foreningen og venner af Sind Huset har i den grad formået at opretholde humøret og fælles fodslag også i hele coronatiden, hvor Sind Huset har været åbent.

Med titlen som året forening følge 10.000 kroner. Anne Hvidberg Jørgensen har allerede en idé om, hvad pengene skal bruges til.

- Vi havde i forvejen tænkt at lave en juletur. Nu får vi så lidt ekstra at gøre godt med, lyder det fra den glade formand, der lørdag formiddag var på vej til Sinds årsmøde i Horsens.

Sinds lokalafdeling i Tønder har 121 medlemmer.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Stine har solgt sit livsværk: Nu satser hun hundrede procent på at skabe fremtidens sundhedsløsning med digital app

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Tønder

På slaget 12: Partierne kappedes om de bedste pladser til valgplakaterne

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce