Annonce
Livsstil

Årets gang i Troensehaven: Drumsticks er små, dekorative kugler

Foto: Helle Troelsen
I denne uge har jeg taget et bundt drumsticks fra mit depot af tørrede blomster og blandet dem med planter med smukke frøstande.

I min søgen efter favoritter til årets buketter kom denne blomst ind som en sikker vinder. Derfor har jeg købt et par frøposer, og jeg har også taget frø af egne dyrket i haven. Jeg vil nemlig være helt sikker på, at det skal lykkes, når jeg i april forspirer denne blomst indenfor i vindueskarmen. Den kan også sås direkte på voksestedet fra slutningen af maj.

Drumsticks er en ikke hårdfør staude, der, i modsætning til mange andre stauder, man sår nu, allerede blomstrer i sit første leveår. Vil man have den til at overvintre i Danmark, og har man en hård vinter som i år, så skal den vinteropbevares i drivhuset. Den kan godt tåle lidt frost.

Derfor dyrker jeg den altid i krukker, der kan flyttes ned i drivhuset, når der er udsigt til hård frost.

Det, jeg er vild med hos drumsticks, er, at de ikke ændrer farve eller form, når de tørres. Man kan faktisk ikke se forskel på dem, om de bruges i friske buketter om sommeren eller i tørrede buketter om vinteren.

Den kuglerunde form på blomsten gør den meget markant i ugens tørrede buket. Den lyser op som små sole på stilke, og er vældig fin sammen med de runde frøstande fra prydløg ”Schubertii”, runde tørrede hyben fra rosen ”Tumbling Waters” samt runde frøstande fra høstanemoner.

Annonce

Det har jeg brugt til buketten

Drumsticks

Montbretia

Høstanemone

Hyben fra rosen ”Tumbling Waters”

Aks fra lampepudsergræs ”Red Head”

Russisk mandstro

Prydløg Allium ”Schubertii”

Kæmpeverbena

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Haderslev

Fratelli: - Det stikker helt af

Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Annonce