Annonce
Aabenraa

Årets ildsjæl 2016: Tove bliver stadig genkendt

Tove Laursen blev i 2016 kåret som årets ildsjæl i Aabenraa Kommune for sit arbejde i DGI Aabenraa-egnen. I dag står hun bag et såkaldt gåmaraton. Arkivfoto: Timo Battefeld
Selv om det er tre år siden, at Tove Laursen fik prisen som årets ildsjæl i Aabenraa Kommune, bliver hun fortsat genkendt. Måske fordi hun nu er en ildsjæl, der får andre til at gå.
Annonce

Øster Løgum: Ildsjæle bliver ved hele livet, trækker andre med og får dem til at synes, at det er sjovt at dele frugt ud til bjergmaraton.

Nogenlunde sådan lyder definitionen på en ildsjæl fra en af dem, der må vide, hvad hun taler om: Tove Laursen.

Kåret som den bedste eller i hvert fald mest ihærdige af slagsen i Aabenraa Kommune tilbage i 2016, fordi det var lykkedes hende at genstarte DGI Aabenraa-egnen. Selv om hun siden er stoppet som formand for netop den gymnastikforening, er hun fortsat med at skabe noget for andre. I dag blot noget helt andet.

Nu får hun andre til at gå. Og gerne meget langt. De seneste uger har hun lokket i alt omkring 120 til at være med til det, hun har kaldt for gåmaraton. Fire ture fordelt på fire aftener. Deltagerne bliver torsdag aften sendt ud på den sidste del - altså mere end 10,5 km. Det tager op til et par timer.

Du kan være med til at kåre årets ildsjæl

Hvert år kårer JydskeVestkysten/Aabenraa Ugeavis i samarbejde med Aabenraa Kommune årets ildsjæl.En ildsjæl er først og fremmest engageret i det, han eller hun laver, vedkommende er ikke lønnet og altså ikke professionel.

Ildsjæle findes overalt: I idrætsforeninger, teaterforeninger, spejderklubber, grundejerforeninger og i mange, mange andre sammenhænge.

Du kan være med til at finde årets ildsjæl i Aabenraa Kommune ved at gøre følgende:

Sende en mail til JydskeVestkysten/Aabenraa Ugeavis på denne adresse: redaktion.aabenraa@jv.dk eller red.aabenraa@ugeavisen.dk

Vi skal have din begrundede indstilling senest onsdag 26. juni kl. 15.00.

Annonce

Vokset op som ildsjæl

Sådan er hun, Tove Laursen. Født som ildsjæl. I hvert fald vokset op i et hjem, hvor det var helt naturligt at være frivillig. Og sådan er det stadig for hende.

Ideen til gåmaraton-initiativet fik hun en nytårsnat, da hun holdt parkeret med sin bil foran diskotek Gazzværket i Aabenraa. Hun skulle hente sine "unge mennesker" hjem, og da de lod vente på sig, måtte hun fordrive tiden med noget. Og det var så her, at ideen om et gåmaraton op dukkede op.

Det har siden udviklet sig, og hun gennemfører det i samarbejde med Aabenraa Kommune og DGI Sønderjylland. De fleste af deltagerne kommer af gode grunde fra Aabenraa Kommune, men hun henter også gående langt fra disse kanter - ja, helt fra Viby ved Aarhus har en enkelt fundet vej til Tove Laursens initiativ.

Annonce

Hun bliver genkendt

Selv om det er tre år siden, hun blev kåret som årets ildsjæl, sker det af og til, at nogle henvender sig til hende om prisen.

- Man bliver genkendt. På vores gå-maratonaftener har nogle har spurgt, om det ikke var mig, der fik den der pris. Og det kunne jeg så bekræfte, fortæller hun.

Tove Laursen er dog også overbevist om, at det ikke er nok at få prisen, hvis man vil huskes. Årets ildsjæl skal blive ved at med at være aktiv, ellers bliver man glemt, mener hun.

Men som hun selv påpeger: Ildsjæle holder ikke op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce