Annonce
Varde

Årets juletema er den største hemmelighed i Newl

I år var temaet for Vesterhavsvej Disney eventyret Frost. I den anledning havde beboerne investeret i et hemmeligt våben - en snekanon. Og den var sikkert medvirkende til, at familierne kunne fejre, at de fik en flot 3. plads. Foto: Martin Ravn
Traditionen tro var der god stemning, aktuelle budskaber og fri fantasi, da beboerne i Nørre Nebel dystede om at blive kåret som årets julevogn.
Annonce

Nørre Nebel: Tak spids, man ville få en vis ende på komedie, hvis man kom til at røbe noget om, hvad der var årets juletema. 25-årige Simon Berg husker tydelig hemmelighedskræmmeriet omkring juleoptoget, da han var barn.

- Jeg boede på Tranevænget, og på vores vej var der tre afdelinger, og vi dystede også mod hinanden. Det var vildt spændende og fyldt med hemmeligheder. Det skabte et godt sammenhold naboerne imellem, og det gør det stadig, siger Simon, der tror, at juleoptoget i Nørre Nebel har eksisteret i hele hans levetid.

Og det kan Morten Danielsen bekræfte, for han er 39 år, og kan også huske tilbage på barndommens juleoptog gennem hovedgaden i Newl (red. Nørre Nebel).

Vindere

Der var ialt deltagelse af beboere på ni veje.

Første pladsen gik til Kærnvej. Nummer to blev Lønne og tredjepladsen blev tildelt Vesterhavsvej.

Desuden tog flere andre i juleoptoget blandt andet spejderne og rideklubben.

Annonce

Nedtur og opsving

- På et tidspunkt var der ikke stå stor opbakning til juleoptoget, men i de senere år er det kommet stærkt igen. Nu giver vi hver vej 500 kroner i tilskud til pyntning. Og den vej der vinder, får 1500 kroner i præmie, fortæller Jan Nielsen fra Nørre Nebel Håndværker- og Handelsstandsforening. Det er foreningen og Dine Topbutikker, der står for arrangementet, der trods det våde og kolde decembervejr atter blev en succes med stor deltagelse.

- Vognene kører ned gennem hovedgaden, vender ved tømmerhandlen og ender ved sparekassen, hvor vi kårer vinderne og deler godteposer ud til alle børnene. Det er en festlig dag, understreger han med et smil.

Annonce

En tradition

I vognen hos Morten Danielsen og Simon Berg er de syv familier med i alt 16 børn. Alle er klædt ud. Nogen som rensdyr, andre som snemænd, og pigerne med guldkroner og fine kjoler som Elsa og Anna. Temaet fra Vesterhavsvej er bygget op omkring Disneyeventyret Frost, og i år har de en hemmelighed med i vognen. En snekanon der sprøjter med skum!

- Når vi er så mange børnefamilier, så har vi valgt et tema, som børnene kender. Vi har brugt en weekend på at male og lave dekorationer, og når vi er færdige i dag, så samles vi til sodavand, øl og pølser. I det daglige ser vi ikke så meget til hinanden, og det er kun anden gang vi deltager i optoget. Det er rigtig sjovt, og det bliver helt sikkert en tradition, som vi holder fast i, siger Betina Christensen, der danner par med Morten Danielsen.

Og både snekanonen, den fine vogn og de mange udklædte børn gjorde et godt indtryk på dommerne, for Vesterhavsvej endte med at få en flot tredje plads i konkurrencen.

25-årige Simon Berg (tv) og 39-årige Morten Danielsen er begge opvokset i Nørre Nebel. De deltog selv i juleoptoget, da de var børn. Nu har de selv børn. To-årige Willa er Elsa fra Frost, og i år fik Vesterhavsvej en flot tredjeplads i konkurrencen om at have den flotteste vogn og Frost som deres tema. Foto: Martin Ravn
Som altid har beboerne fra Kærnvej et særligt budskab. I år havde de bygget kister til både det gamle rådhus og byens gamle kulturhus. Desuden var opførelsen af den nye skole og kulturhus også med på vognen, som vandt prisen for flotteste udsmykning. Foto: Martin Ravn
Thea og Smila, der gavmildt uddelte frugtkarameller, var en del af klimanisserne fra Vadgårdsvej. Foto: Martin Ravn
Der var mange kreative tiltag i juleoptoget i Nørre Nebel.Foto: Martin Ravn
I ly for regn og blæst sad ungerne i denne vogn og kiggede ud på de mange, der var mødt op for at hylde det årlige juleoptog. Foto: Martin Ravn
Landbrugsmusset repræsenterede Kvongvej med denne festlige vogn.Foto: Martin Ravn
Hvis man ellers kender sine Disneyfilm, kunne ingen være i tvivl om, hvilket tema Vesterhavsvej havde valgt.Foto: Martin Ravn
Cykelhandleren, der står for at vedligeholde skinnecyklerne, var også med i paraden sammen med nabolagtets julemænd. Foto: Martin Ravn
Det er ikke det rene mælk, der kommer ud af yveret på denne malkeko.Foto: Martin Ravn
Med fane, gran og nisser blev der kørt parade gennem hovedgaden i Nørre Nebel. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce