Annonce
forside

Årets juletog bliver forhåbentlig det sidste

Læserbrev: Det var i JydskeVestkysten den 18. november, vi kunne læse "Årets juletog kan blive det sidste". Og dagen efter fulgte forsiden af samme medie op med teksten "Borgmester kalder til møde i togstrid". Efter at undertegnede flere gange i læserbreve, har udtrykt glæde over at planerne for en færdiggørelse af cykel/gang stien fra Havnen og tværs gennem Haderslev Centrum, efter en beslutning i Haderslev byråd, var sikret i løbet af 2019, er det en ubehagelig overraskelse, at der nu stilles spørgsmål ved om det betimelige i en sådan beslutning. Det er ikke nok, i dette spørgsmål, at dække sig ind under det forslidte politiske slogan: "Man har et standpunkt indtil man tager et nyt". For dels kan det ikke komme som nogen overraskelse for de der har strikket Haderslev Kommunes budget 2019 sammen, at der burde tages højde for, i første omgang en perron ud for Vognmuseet på Simmerstedvej, som sammen med det museum, kan danne rimelige faciliteter for Veterantoget endestation i Haderslev. Og derefter snarest mulig, færdiggøre den resterende del af cykel/gang stien fra Nørregade til Simmersted Vej. Det vil derfor være helt uforståelig, hvis føromtalte "borgmesterlig møde", vil resultere i at færdiggørelsen, og meningsfuldheden af cykel/gangstien skydes ud i en tidsmæssig uoverskuelighed. Enhedslistens modstand mod projektet, som kom til udtryk gennem JydskeVestkysten den 23. november, er "langt ude" i og med at Enhedslisten generelt slår sig op som et miljøvenlig parti, og modsiges da også med både læserbrev fra SF. ved byrådsmedlem Bent Iversen i JydskeVestkysten den 23. november og af formanden for cyklistforbundet i Haderslev, Henning Laustsen i JydskeVestkysten den 25. november. Så hermed en kraftig opfordring til vores borgmester H.P. Geil, om at lade det føromtalte møde konkludere i, at man finder de penge på budget 2019, det vil koste at etablere en perron, der sammen med Historie Haderslevs Vognmuseum på Simmersted Vej, kan udgøre en måske i starten midlertidig, slutperron for Veterantoget fra 2019 og fremefter, og derefter snarest mulig færdiggøre den manglende del af cykel/gang stien, og måske en yderligere cementering af slut perronen og dens faciliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce