Annonce
Kultur

Årets Made in Esbjerg bliver helt lokal

Made in Esbjerg 2021 bliver en meget lokal udgave i den store sal på Tobakken. Næste år forventer Tobakken at lave to udgaver af festivalen, hvor forårsudgaven bliver større og med gæster fra andre byer og lande. Her er det bandet Phoebus Cartel fra Made in Esbjerg 2016. Arkivfoto: Annett Bruhn.
Der bliver igen Made in Esbjerg under Esbjerg Festuge i august, og der er lagt op til en helt lokal festival med talenter. Jan Mols fra Tobakken erkender, at man har mistet følelsen lidt med vækstlaget på grund af coronanedlukningen.

Esbjerg: 2021 skulle have været året, hvor musikfestivalen Made in Esbjerg blev afviklet to gange, men på grund af coronasituationen blev første afdeling aflyst.

Tobakken, der er arrangør af festivalen, har valgt at holde fast i den anden afdeling af Made in Esbjerg, der bliver afviklet på spillestedet den 20 og 21. august.

- Det bliver en lille og meget lokal udgave af Made in Esbjerg. Vi har en ambition om at præsentere 13 bands fordelt på fem om fredagen og otte om lørdagen. Vi har budget til at købe to hovednavne ind til de to dage, og de bliver måske udefra, men ellers vil vi udelukkende præsentere musik fra det lokale vækstlag, fortæller leder på Tobakken, Jan Mols.

Annonce

Usikker på vækstlaget

Han erkender, at det efter en lang nedlukning uden musik og koncerter er svært at have en følelse med niveauet og aktiviteten i den lokale talentmasse, men han er optimistisk.


Vi er netop nu i gang med igen at få en føling med, hvad der rører sig i vækstlaget, for det har ligget helt stille under corona.

Jan Mols.


- Vi har ikke programmet klar endnu, men der er fire-fem orkestre, som vi ved, står og banker på til at blive bærende for festivalen. De er aktive i studiet, på Facebook og på YouTube, og vi går efter originalt musik fra bands, der ikke er etableret endnu. Vi er netop nu i gang med igen at få en føling med, hvad der rører sig i vækstlaget, for det har ligget helt stille under corona. Talenter er afhængige af, at der er nogle nøglepersoner, der fungerer som motorer for dem, og det ser ud som om, der i mellemtiden er kommet en ny kreds af aktive folk i de roller, så jeg er sikker på, at det bliver rigtig godt og musik af høj kvalitet, vurderer Jan Mols.

Annonce

To festivaler

Selv om det ikke blev i år, at der kom to udgaver af Made in Esbjerg, så er det stadig ambitionen.

- Det er en permanent beslutning, at vi vil lave en større udgave af Made in Esbjerg om foråret, en decideret festival med 30-40 navne over to-tre eller måske endda fire dage, og her vil der også være plads til udenbys og udenlandske navne i et lidt større omfang, og det satser vi på at gøre fra næste år. Sommerudgaven af Made in Esbjerg vil være mere lokal og mindre, som vi kommer til at opleve det her til august. Vores udfordring ved at placere festivalen som en del af Esbjerg Festuge er den ulige konkurrence med de store gratiskoncerter på for eksempel Torvet, så ved at bide Made in Esbjerg over i to udgaver, kan vi gøre begge dele og samtidig forhåbentligt tiltrække et større publikum, forudser Jan Mols.

Made in Esbjerg

Årets udgave af Made in Esbjerg finder sted på spillestedet Tobakken fredag den 20. august og lørdag den 21. august.

På grund af coronarestriktioner bliver alle koncerter afviklet på scenen i den store sal.

Jan Mols forventer, at det bliver med et siddende publikum.

Der er 400 billetter til salg pr. dag til en pris på 50 kroner, og med i prisen er der en øl eller sodavand.

Interesserede kunstnere er velkomne til at kontakte Tobakken, lyder opfordringen fra Jan Mols.

Annonce
Kultur For abonnenter

Dansk filmmager har ventet 25 år på at fortælle gribende historie

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce