Annonce
Billund

Årets nytårsmarch på hjertestierne sigter efter ny deltagerrekord

Nytårsmarch. Arkivfoto: Uwe Iwersen

Billund Kommune: Når Hjerteforeningen søndag den 5. januar indbyder til årets traditionsrige nytårsmarch/løb bliver det med den klare ambition at slå deltagerrekorden. Derfor er der også arrangeret nytårstaler på hver af de seks hjertestier rundt om i Billund Kommune, hvor marchdeltagerne kommer.

- Det er som tidligere gratis at deltage, og vi håber, at mange igen finder vejen til startstederne, fortæller formand for Hjerteforeningen, Birgit Lorentsen.

Nytårsmarchen arrangeres i samarbejde med Diabetesforeningen, Ældre Sagen Grindsted, Rotary Billund, lokale borgere i Vorbasse, Filskov og Hejnsvig.

Man vælger selv, hvor lang marchen skal være, og der vil på nogle af stierne være små konkurrencer for børn og voksne. Vil man løbe turen, så skal man være klar før startskuddet til marchen lyder - og gerne stå i første række. Når man er tilbage ved startstedet, venter der lidt til ganen, sponsoreret af lokale købmænd.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce