Annonce
Billund

Årets nytårsmarch på hjertestierne sigter efter ny deltagerrekord

Nytårsmarch. Arkivfoto: Uwe Iwersen

Billund Kommune: Når Hjerteforeningen søndag den 5. januar indbyder til årets traditionsrige nytårsmarch/løb bliver det med den klare ambition at slå deltagerrekorden. Derfor er der også arrangeret nytårstaler på hver af de seks hjertestier rundt om i Billund Kommune, hvor marchdeltagerne kommer.

- Det er som tidligere gratis at deltage, og vi håber, at mange igen finder vejen til startstederne, fortæller formand for Hjerteforeningen, Birgit Lorentsen.

Nytårsmarchen arrangeres i samarbejde med Diabetesforeningen, Ældre Sagen Grindsted, Rotary Billund, lokale borgere i Vorbasse, Filskov og Hejnsvig.

Man vælger selv, hvor lang marchen skal være, og der vil på nogle af stierne være små konkurrencer for børn og voksne. Vil man løbe turen, så skal man være klar før startskuddet til marchen lyder - og gerne stå i første række. Når man er tilbage ved startstedet, venter der lidt til ganen, sponsoreret af lokale købmænd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];