Annonce
Vejen

Årets skytte og forfatter hædret hos Askov-jægere

Efter generalforsamlingen var der som sædvanlig en trofæudstilling. Foto: Finn Østergaard
Ole Lautrup blev årets skytte i Askov-Malt Jagtforening. Omkring 80 ud af foreningens 400 medlemmer medvirkede i generalforsamlingen.

Askov/Malt: Når der er generalforsamling i Askov/Malt Jagtforening, så handler det ikke kun om en beretning omkring årets gang og aktiviteter samt aflæggelse af regnskabet.

Det handler også om uddeling hæder til flere af foreningens medlemmer. Hæder i forskellige sammenhænge.

Eksempelvis blev Rasmus Petersen vinder af et gavekort til Vejen Erhvervsbeklædning. Han deltog i lodtrækningen sammen med de øvrige jægere, som i årets løb havde skrevet en jagtfortælling til foreningens jagtblad.

Årets skytte blev Ole Lautrup. Det var Tom Hansen, som foretog kåringen med overrækkelse af vandrepokal og vinderkasket. For at blive årets skytte skal jægerne have deltaget i både foreningens riffelskydning, lerdueskydning samt minihjorteskydning.

Ole Lautrup er samtidig formand for foreningen, og han kunne i sin beretning fortælle, at især købet og fornyelsen af riffelbanen i Skibelund havde været meget arbejdskrævende i løbet af året.

Udover købet af banen var der blevet købt mere jord samt købt et sommerhus, der var blevet nedtaget og opført som nyt skydehus på banen. Årets mange aktiviteter havde i det store hele været godt besøgte. Foreningens nyjægerudvalg havde atter været meget aktivt, og mange nyjægere havde haft rigtig gode oplevelser.

Annonce

Genvalg til bestyrelsen

I forbindelse med generalforsamlingen var der valg til bestyrelsen.

Der var genvalg til Tom Hansen og Finn Østergaard til bestyrelsen. Lars Wagner og Dennis Sørensen blev genvalgt som suppleanter.

Som revisorer blev Ole P. Johnsen og Brian Finderup valgt.

Trofæudstilling

Ole Lautrup opfordrede medlemmerne til at få reguleret rovvildtet og henviste til foreningens reguleringskonkurrence.

Efter generalforsamlingen blev der afholdt den årlige trofæudstilling med masser af spændende jagttrofæer fra ind- og udland. Her kunne de fremmødte beundre mange flotte trofæer. Herefter blev de to største og de to mest særprægede bukketrofæer fra 2019 i henholdsvis ind- og udland kåret, og blandt alle trofæer blev Årets trofæ også valgt. I forbindelse med kåringen fortalte vinderne kort om deres oplevelser under jagten. Vinder med årets største danske buk blev Michael Pedersen. Årets mest specielle danske blev vundet af Paolo Clary. Årets mest specielle udenlandske buk blev vundet af Lilly Stenger, og årets største udenlandske blev vundet af Jens Kofod. Årets trofæ blev vundet af Kenny Tækker.

Omkring 80 ud af foreningens 400 medlemmer deltog i generalforsamlingen.

Tom Hansen kårer Ole Lautrup som Årets Skytte ved generalforsamlingen i Askov-Malt Jagtforening. Foto Finn Østergaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce