Annonce
Haderslev

Årets sociale virksomhed: Vinderen havde en rød klovnenæse med

Virksomheden MM-skilte.dk i Vojens blev kåret til årets sociale virksomhed. Her spiller klovnetøj og nissedragter en rolle for arbejdsglæden. Foto: Jacob Schultz
Teknisk serviceleder ved Favrdal-Fjelstrup Skole er årets mentor, mens MM-skilte i Vojens er årets sociale virksomhed.

HADERSLEV: Frasen lyder, at tredje gang er lykkens sang. For Brian Rasmussen er det blevet til mere end en talemåde. Den tekniske serviceleder ved Favrdal Fjelstrup Fællesskole blev nemlig tredje gang, han var indstillet, rent faktisk også kåret til årets mentor.

Annonce

Kandidaterne

Årets mentor:

Brian Rasmussen, teknisk serviceleder Favrdal-Fjelstrup Skole

Butikschef Carsten Moos, Haderslev, boghandlerkæden Arnold Busck

Teknisk servicemedarbejder Jan Mohr, ATP, Haderslev

Halbestyrer Svend Christensen, Fjelstrup-hallen

Året sociale virksomhed:

MM-skilte.dk, Vojens

Linolie og Pigment, Øsby

H.C. Andersen Bagergaarden, Haderslev

DGS Industri A/S, Haderslev

En spade

Man kan godt være i øjenhøjde med mennesker og samtidig kalde en spade for en spade. Det er blot en af de kvaliteter, som Brian Rasmussen besidder i sin omgang med mennesker, der kommer i praktik hos ham, og som for fleres vedkommende har været meget langt væk fra arbejdsmarkedet.

Det var formanden for byrådets bekæftigelses- og integrationsudvalg, Jon Krongaard (DF), der fredag den 24. januar skulle afsløre både årets mentor og årets sociale virksomhed.

Det skete i festsalen i den gamle katedralskole i Gåskærgade ved et arrangement, som Jon Krongaard mente måtte være en af de lejligheder, hvor alle uenighederne kunne lægges bort. Alle burde, mente han, kunne samles om at hylde virksomheder og personer, der træder til for dem, der har oplevet større og mindre fald i livet.

Churchill

Udvalgsformanden var taget i cyberspace for at finde et historisk citat til at beskrive begivenheden, hvor fire virksomheder kandiderede til at blive årets sociale virksomhed, mens fire mænd var indstillet til prisen som årets mentor.

Valget faldt på den engelske statsmand Winston Churchill, der i forbindelse med slaget om England i 1940 - luftslaget mellem det tyske Luftwaffe og engelske Royal Air force - omtalte de britiske piloters indsats med ordene:

Aldrig har så mange haft så få at takke for sig meget.

Det passede godt på fredagens kandidater, mente Jon Krongaard.

Chefen for årets sociale virksomhed gik med klovnenæse. Den røde plastic-tud fandt direktør i MM skilte, Mads Møller, frem, da Jon Krongaard kårede virksomheden. Nissetøj eller klovnetøj er en fast bestanddel af hans måde at løfte humøret blandt medarbejderne på, hvis han fornemmer, at nogle har en skidt dag.

Virksomhedens indsats har blandt andet været en stor støtte for en medarbejder, der for nogle år siden blev ramt af en blodprop i hjernen.

Siden 2001 har folk været samlet for at hylde årets sociale virksomheder. Siden 2007 har årets mentor været en del af hyldesten. Foto: Jacob Schultz
Boghandler Carsten Moos (i midten) og teknisk medarbejder hos ATP, Jan Mohr var blandt de indstillede. Til venstre ses formanden for byrådets beskæftigelses- og integrationsudvalg, Jon Krongaard (DF)
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce