Annonce
Esbjerg

Årets sommertogt med overraskelser: Dronningen besøger de unge på streetmekka i Esbjerg og tager en tur på stranden på Fanø

Gardehusarerne var klar ved Newcastlekaj, da kongeskibet Dannebrog og dronningen i 2008 var i Esbjerg. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune
Tirsdag den 31. august lægger kongeskibet Dannebrog til kaj i Dokhavnen i Esbjerg. Dronningen kører i karet gennem byen. Og dagen efter tager hun til Fanø og besøger børnene i Sønderho.

Esbjerg/Fanø: Når kongeskibet Dannebrog anløber Esbjerg Havn den 31. august venter der dronning Margrethe et lidt utraditionelt program med besøg hos byens ungdom på Game Streetmekka med skatere og dans i Esbjergs centrum. Dronningen vil her se, hvordan den nye generation definerer kultur i Danmarks yngste storby.

Kongeskibet Dannebrog ankommer tirsdag den 31. august klokken 10 til Dokhavnen i Esbjerg, hvor et stort opbud af esbjergensere og andre ventes at tage mod dronningen.

Efter den festlige velkomst kører dronningen i karet fra havnen til Esbjerg Rådhus, hvor ruten krydser byens nyrenoverede gågade, hvor indretningen henter inspiration fra Vadehavet, fremgår det af en pressemeddelelse.

Annonce

Karetturen bliver den eneste på dette års sommertogt, og esbjergenserne får dermed en enestående mulighed for at opleve Garderhusarregimentets Hesteeskadron.

Esbjerg i festtøjet

- Esbjerg trækker i festtøjet, og hele byen er klar til at byde dronningen velkommen. Besøget er et tiltrængt højdepunkt, og vi er mange som glæder os til at gøre dagen til en fest for alle, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen i en pressemeddelelse.


Kongeskibet Dannebrog ankommer tirsdag den 31. august klokken 10 til Dokhavnen i Esbjerg, hvor et stort opbud af esbjergensere og andre ventes at tage mod dronningen. Efter den festlige velkomst kører dronningen i karet fra havnen til Esbjerg Rådhus

Fra artiklen


Karetturen slutter ved Esbjerg Rådhus, hvor den officielle modtagelse finder sted.

Derefter fortsætter besøget til Musikhuset Esbjerg og Bakkeskolen Cosmos - begge besøgssteder byder på kulturelle oplevelser.

Frokosten står Hjerting Badehotel for, og derefter har turen stop hos Viking Life-Saving Equipment og  Esbjerg Havn.

Dagens program slutter på Game Streetmekka Esbjerg. Her viser børn og unge, hvordan gadeidrætten har pustet liv i den gamle remise.

Om aftenen er dronningen vært ved en reception på kongeskibet Dannebrog.

Annonce

Fanø

Dagen efter besøger dronning Margrethe Fanø, hvor hun blandt andet skal en tur på stranden, på museum og opleve den gamle skipperby Sønderho.

Også her er der modtagelse på Fanø Rådhus samt besøg i nogle af de fine museer på øen, frokosten bliver på Fanø Krogaard og så går turen til Rindby Strand, Sønderho Havn og Børsen samt på daginstitutionen Bakskuld

- Som kommune og ø har vi rigtig meget at være stolte af, og som vi gerne vil vise frem for dronningen.  Der er tid til at vise natur, kultur, historie og moderne ø-liv, siger Sofie Valbjørn, borgmester på Fanø Kommune.

Dronningen kommer til at opleve Fanøs unikke natur på Rindby Strand og i Sønderho.

På stranden ved Rindby vil dronning Margrethe  møde en række af de aktiviteter, som øens brede strande giver mulighed for, mens hun i Sønderho vil høre om områdets vigtige status som verdensarvsområde samt genetableringen af Sønderho Havn.

På Fanø Museum og Fanø Skibsfarts- og dragtsamling præsenteres Fanøs historie og øens unikke dragter, mens hun hos børnene i Bakskuld i Sønderho får et glimt af det moderne ø-liv.

Der vil også være en opvisning i traditionel folkedans og børn spille violin for dronningen på Fanø.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Esbjerg

Socialdemokratiet hugger bremsen i og kræver byrådet på banen: Vil bremse hotel- og boligbyggeri i indre by

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce