Annonce
Erhverv

Efter mere end ti år med butik i Kolding: Årets Turismevirksomhed er gået konkurs

Martin Pedersen har uddannet dykkere hos Ocean Adventures siden 2007. Nu er selskabet gået konkurs. Arkivfoto: Timo Battefeld
Efter mere end ti år med dykkerskole og -butik i Kolding er Ocean Adventures gået konkurs. Særligt dårlig økonomi i butikken ligger bag lukningen, fortæller ejeren.

Kolding: Efter i længere tid at have kæmpet med røde tal er dykkervirksomheden Ocean Adventures gået konkurs.

De seneste par regnskabsår har virksomheden, der har drevet dykkerskole og dykkerbutik på Sydbanegade i Kolding, haft sekscifrede underskud, og det er især butikken med dykkerudstyr, der har givet problemer, fortæller indehaver Martin Pedersen.

- Dykkerskolen har klaret det godt, men vi har ikke formået at vende en negativ udvikling i detaildelen, forklarer han.

Samtidig er Martin Pedersens kone, som han har drevet virksomheden sammen med, blevet fuldtidssygemeldt, og derfor har han nu valgt at give op.

Annonce

Ocean Adventures

Dykkervirksomheden har modtaget flere priser, har adopteret en kyststrækning, og har uddannet cirka 500 dykkere om året.

Ocean Adventures var en 5-stjernet certificeret PADI-Divecenter, hvilket betyder, at de kunne tilbyde internationalt anerkendte dykkercertifikater. De var Danmarks anden største PADI-uddannelsescenter og har uddannet dykkere siden 2007.

I starten af året blev virksomheden kåret som Årets Turismevirksomhed i Kolding.

Folk i klemme

Med lukningen af Ocean Adventures står en del kunder tilbage med værdiløse gavekort og kursusforløb, der ikke bliver gennemført. Det beklager Martin Pedersen.

- Det går altid ud over nogen, når en dør bliver lukket, og det er vi frygteligt kede af. Det har aldrig været en kold forretning, det er mennesker, vi flytter, og der har været et stort hjerterum dernede, så det gør ondt at lukke. Men vi er tvunget til at gøre det på grund af vores eget familieliv og helbred, siger han.

Ocean Adventures blev i starten af året kåret som Årets Turismevirksomhed 2018 af Business Kolding, som blandt andet begrundede hæderen med, at "det prisbelønnede dykkercenter Ocean Adventures har i den grad sat Kolding og Lillebælt på landkortet inden for dykkerverdenen". Martin Pedersen mener da også selv, at konkursen er et tab for byen og Lillebælt.

- Der kommer til at være et vakuum, som jeg håber bliver fyldt ud, og jeg håber, at faklen bliver båret videre på en eller anden måde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];