Annonce
Aabenraa

Årgang 0-mor har fået nyt job

Theresia Treschow-Kühl er den nye præst i Felsted. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Om knap to måneder indtager Theresia Treschow-Kühl prædikestolen i Felsted Kirke.

Felsted: Det bliver et kendt ansigt, der fra september skal stå for gudstjenesterne og konfirmations-forberedelserne i Felsted. Sognet har nemlig gennem længere tid søgt efter en afløser for sognepræst Oliver Karst, og valget er faldet på den 52-årige Theresia Treschow-Kühl, der er kendt som Rachels mor fra tv-serien Årgang 0 på TV 2.

Theresia Treschow-Kühl kommer fra en stilling som præst i den danske kirke i Tarp syd for grænsen, og hun glæder sig til at komme hjem.

- Jeg vil gerne hjem, og jeg glæder mig rigtig meget, siger Theresia Treschow-Kühl.

Theresia Treschow-Kühl har arbejdet som præst i Sydslesvig i to år, men hun nåede aldrig at flytte ind i præsteboligen syd for grænsen med sin mand, Lars Ellebye, der driver Løve Apoteket i Aabenraa.

- Det ville være blevet for langt for min mand at køre, hvis vi skulle flytte til Tarp, men det er nu ikke derfor, jeg skifter job, siger Felsteds nye præst, der kalder tiden i Tarp for spændende, og hun fortæller, at hun har mødt en masse søde mennesker.

Annonce

Jeg vil gerne hjem, og jeg glæder mig rigtig meget.

Theresia Treschow-Kühl, sognepræst

Felsted Sogn

Felsted Sogn er et sogn i Aabenraa Provsti og hører til Haderslev Stift.

Indtil kommunalreformen i 2007 lå det i Lundtoft Kommune.

Felsted Sogn har 2291 indbyggere, og 1919 af dem er medlem af folkekirken.

Kilde: Wikipedia

Værelserne står klar

Nu bliver det så Felsted for tv-familien, og Theresia Treschow-Kühl flytter sammen med sin mand ind i byens præstebolig, samtidig med at de skal have solgt deres hus i Aabenraa.

- Jeg glæder mig til at skulle være en klassisk sognepræst i Felsted, hvor jeg har alt omkring mig. Jeg kender en del mennesker i byen, så det bliver ikke nyt for mig, og der er da også allerede blevet taget godt imod mig, siger Theresia Treschow-Kühl.

Ægteparret kommer til at bo alene i præstegården i Felsted, for børnene Rachel og David opholder sig i den modsatte ende af landet. David er lige blevet student i Birkerød, mens Rachel har et år tilbage på Birkerød Kostskole. De to børn er dog mere end velkomne til at kigge forbi Felsted, når tiden tillader det.

- Gæsteværelserne står klar, siger Theresia Treschow-Kühl.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra menighedsrådet i Felsted Sogn, og det skyldes, at alt det formelle omkring ansættelsen af Theresia Treschow-Kühl endnu mangler at blive stadfæstet af kirkeministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce