Annonce
Haderslev

Årgang 1933: Umuligt at fylde rejsekort - jeg bliver umyndiggjort

Pressefoto: Sydtrafik

Jeg er en årgang 1933, der ikke længere har bil, og jeg er derfor afhængig af offentlig transport. Det har i meget lang tid været umuligt at få fyldt penge på mit rejsekort, da biblioteket er lukket. Nærmeste mulighed er Kolding Station.

Betaling med kontanter i bussen er heller ikke en mulighed. Utroligt - det er da hovedsageligt de ældre personer, der bruger bussen. En henvendelse til ”Rejsekort” var heller ikke en mulighed, da jeg er ikke på e-boks.

Jeg synes, det er uanstændigt og fuldkommen skørt. Bussen kører lige forbi mit hjem hver halve time, og den er tom, men jeg har ikke kunnet komme med, fordi jeg ikke kunne få mit rejsekort fyldt.

Min søn er nu endelig lykkedes med at få lov at fylde penge på mit rejsekort fra sin konto, dog først efter at jeg pr. telefon gav dem mine data og mit samtykke.

Systemet umyndiggør mig som ellers gør alt, hvad jeg kan for at klare mig selv. Samfundet forventer, at ældre skal klare sig længst muligt uden hjælp, men det er svært at praktisere på den her måde.


Samfundet forventer, at ældre skal klare sig længst muligt uden hjælp, men det er svært at praktisere på den her måde.

Doris Aaskov


Der er uden tvivl mange, der sidder i samme båd, derfor dette opråb, så også vi kan komme ud og nyde foråret og være en del af genåbningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

KIF Kolding For abonnenter

Se analysevideo: Kaloriefyldt KIF Kolding-sejr over skuffende SønderjyskE

Annonce