Annonce
Sport

Århus Håndbold tager tre på stribe med sejr over bundprop

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En pligtsejr hjemme over Nordsjælland satte to point yderligere ind på kontoen hos Århus Håndbold.

Århus Håndbold har gang i en god slutspurt i 2019.

Tirsdag aften vandt de aarhusianske håndboldherrer 30-25 over bundproppen Nordsjælland efter en tæt første halvleg og fulgte dermed op på sejren over Bjerringbro-Silkeborg med endnu en gevinst.

Sejren var den tredje på stribe for Århus Håndbold, der kæmper for at sikre sig en af de otte billetter til slutspillet i Primo Tours Ligaen.

Århus Håndbold har 16 point på tiendepladsen, mens Nordsjælland er sidst i ligaen med to point.

Men tirsdag aften havde Erik Veje Rasmussens mandskab alligevel en anelse svært ved at distancere de nordsjællandske gæster.

I første halvleg var Århus maksimalt foran med tre mål, og ved pausen stod det blot 14-13 i hjemmeholdets favør.

Efter pausen gik det til gengæld stærkt. Nordsjælland gik i stå, og Århus Håndbold forsvandt hurtigt ud af syne for bundproppen.

Lukas Jørgensen scorede til 20-16 efter 40 minutter, og otte minutter senere var forspringet for første gang udbygget til hele otte mål.

Det var Nordsjælland ikke i nærheden af at hente og indkasserede dermed sæsonens 14. nederlag i 15 kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];