Annonce
Sport

Århusianske Rasmus Gemke klar til kvartfinale i Thailand

Rasmus Gemke kan ramle ind i landsmanden Viktor Axelsen i semifinalen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
De danske badmintonspillere i single gør det godt i Thailand. Viktor Axelsen, århusianske Rasmus Gemke og Mia Blichfeldt er alle videre videre.
Annonce

BADMINTON: Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen er klar til kvartfinalen ved Thailand Open.

Axelsen, der er seedet som nummer fire, vandt torsdag 21-13, 21-17 over værtslandets Kantaphon Wangcharoen.

Danskeren var bagud 11-16 i andet sæt, inden han kom flot tilbage i sættet og sikrede sig sejren.

Dermed fortsætter Axelsen de gode takter efter en corona- og skadespause. Axelsen sikrede sig en af karrierens største triumfer, da han i marts sidste år vandt den prestigefyldte turnering All England.

Siden har coronapandemien og en skade holdt Axelsen fra banen. Ser man bort fra et par holdkampe i den danske liga, er Thailand Open Axelsens første internationale turnering i knap ti måneder.

Også århusianske Rasmus Gemke er videre til kvartfinalen ved Thailand Open. Han vandt også over en spiller fra Thailand tidligere torsdag. Gemke vandt 22-20, 21-8 over Khosit Phetpradab.

Gemke var i problemer i første sæt. Men dominerede totalt andet sæt. Danskeren var bagud med 18-20 i første sæt, men han afværgede de to thailandske sætbolde og vandt derfor sættet.

Det tog pusten fra Phetpradab. Fra begyndelsen af andet sæt haltede han gevaldigt efter.

Vinder Gemke og Axelsen i kvartfinalen, møder danskerne hinanden i den ene semifinale.

Kort tid efter Gemkes sejr viste Mia Blichfeldt, at formen er god i begyndelsen af året. Danskeren spillede sig videre til kvartfinalen med en sejr på 21-12, 21-16 over amerikanske Iris Wang.

Blichfeldt var bagud 0-2 i anden sæt. Ellers var hun foran i resten af kampen. I tirsdags vandt Blichfeldt i første runde over sjetteseedede Pusarla Sindhu.

Inderen er nummer 7 i verden og blev verdensmester i 2019, mens Blichfeldt er nummer 18 på ranglisten.

Mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje spillede sig tidligere torsdag ligeledes i kvartfinalen.

Til gengæld tabte Bøje og Mette Poulsen i damedouble. Det samme gjorde sig gældende for Mathias Christiansen i herredouble, hvor han danner par med Niclas Nøhr. Også damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen er færdig.

Turneringen er ramt af coronakrisen, forstået på den måde, at verdensetteren hos herrerne, japanske Kento Momota, meldte afbud kort før turneringen, da han var smittet med coronavirus.

Siden besluttede hele Japans landshold ligesom Kinas at blive væk fra turneringen i Bangkok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce