Annonce
Varde

Årre: Forældre tager godt imod digitaliseret børnehave

Mojo: Et lille digitalt hjørne bliver rundet i dag i Årre.

Børnehaven har nemlig fået udskiftet den slidte og beskidte whiteboard med en computer, hvor forældrene kan melde, om børnene har mødt, om de er syge eller hvornår de har ferie.

Og forældrene har allerede taget godt imod systemet, som de fik en gennemgang af i torsdags.

- På sigt er det meningen, de skal kunne gøre det hjemmefra også. Det gør det mere overskueligt at lægge beskeder til pædagogerne, fordi det hele bliver samlet ét sted. Også det at lave arbejdsplaner bliver nemmere, fordi vi ved, hvor mange børn der kommer, uden vi skal fumle med laminerede papirer og whiteboards, der bliver beskidte af sprittuscher, siger Trond Nicolaisen.

Det er Roust It-Systems, der har lavet systemet fra bunden i tæt dialog med børnehaven.

I løbet af februarmåned kommer tre andre børnehaver fra Varde Kommune på besøg i Årre for at se, hvordan systemet virker, og om de skal implementere det også.

Souschef Trond Nicolaisen regner med, at man vil kunne spare en halv dag i pædagogtimer frem mod sommerferien på det nye system.

Så de penge, der er lagt ud til computere og selve programmet, mener han hurtigt vil være tjent ind igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce