Annonce
Varde

Årre-sælger ryger ind i byrådet efter at have banket på hundredvis af døre: Rutsjebaneturen endte med succes efter stor lokal opbakning

Claus Brink ved sin kontorplads hos Roust Træ, hvor han arbejder som sælger. Selvom man er kommet ind i byrådet, så fortsætter hverdagen, og Claus var tilbage på arbejdet umiddelbart efter. Foto: Martin Jørgensen
Den lokale bunke stemmer fra Årre var stor, men Venstre-politikeren Claus Brink var i tvivl om, hvorvidt det var nok til en plads i byrådet.

Valg: 480.

Det er antallet af personlige stemmer, som Claus Brink (V) fik hevet til sig ved dette års kommunalvalg, efter han for første gang har valgt at stille op til byrådet.

Det gør ham til den 10. mest populære Venstre-kandidat, og han snuppede dermed partiets sidste mandat med et godt stykke ned til Stig Leerbeck fra Horne, der indtog 11. pladsen med 357 stemmer.

Annonce

Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes mig at komme ind. Der skulle en del flere stemmer til i år for at komme ind, og selvom jeg godt vidste, at min egen lokale bunke i Årre var pænt stor, så vidste jeg godt, at det ikke var helt nok til at komme ind.

Claus Brink (V)

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes mig at komme ind. Der skulle en del flere stemmer til i år for at komme ind, og selvom jeg godt vidste, at min egen lokale bunke i Årre var pænt stor, så vidste jeg godt, at det ikke var helt nok til at komme ind, fortæller Claus Brink, der var valgstyrer i Årre, men som omkring 22-tiden satte kursen mod Varde Fritidscenter for at følge slagets gang og være til stede, når afgående borgmester Erik Buhl (V) løftede sløret for de 25 kommende byrådsmedlemmer.

- Min første tanke var faktisk, at jeg ikke havde fået nok. Man har en drøm om, at man kan fiske lidt stemmer fra de omkringliggende byer, men at der var hele 180 stemmer fra oplandet. Dét havde jeg ikke regnet med, fortæller han og fremhæver blandt andet Faaborg som ét af de steder, hvor der også var positive stemmetal at hente.

Claus Brink er ovenud lykkelig for at være kommet i byrådet. Han har gået fra dør til dør for at sælge sin politik til lokalbefolkningen. Arkivfoto: Yvonn Tittel

- Det var en rutschebanetur på mange måder, men det var selvfølgelig helt fantastisk, at det endte med så mange stemmer.

Fra dør til dør

Opskriften på at komme ind i byrådet er forskellige fra kandidat til kandidat. For Claus Brinks vedkommende har det været den personlige dialog med lokalbefolkningen, der har givet ham succes, mener han selv.

- Jeg har satset lokalt i det område, hvor jeg selv kommer fra. Jeg har været rundt og møde folk på deres adresse i rigtig mange hjem. Jeg vil skyde på, at det er omkring 300 huse, jeg har været forbi, fortæller Claus Brink, der arbejder som sælger, hvilket han ikke kan afvise har været med til at hjælpe ham, når han nu har skulle sælge sig selv og sin politik.

Kunne du ikke bare have givet den fuld gas på Facebook med sponsoreret indhold og være mere digitalt til stede og dermed ramt bredere i stedet for at gå fra dør til dør?

- Selvfølgelig har jeg også brugt Facebook som mange andre politikere, men det har været vigtigt for mig at møde folk og se dem i øjnene. Jeg vil gerne have, at folk skulle se giraffen selv, og for mig giver det noget andet, når man står foran folk og har en dialog. Og så er det nok heller ikke en ulempe, at jeg er vant til at møde mennesker, og jeg altid har boet der, hvor jeg bor, så vi som familie har en stor berøringsflade.

Annonce

Grøn som asparges

For godt et år siden blev han valgt som kandidat i den lokale valgkreds. Herefter har han forsøgt efter bedste evne at sætte sig ind i det hele, og han har også haft en såkaldt "buddy" i Venstres "buddy-ordning". Den person blev Peter Nielsen, og de to har fået meget ud af hinanden.

- Peter er god til at tænke ud af boksen og har stor erfaring. Vi har haft et godt samspil, og han har hjulpet mig godt på vej. Og ellers har jeg jo snakket med andre, der har forstand på politik.

Men hvorfor overhovedet tage det store skridt ind i lokalpolitik? For Claus Brink har det været naturligt at gøre det. Han har aktivt deltaget i bestyrelsesarbejdet i mange år og har også været en del af Venstre i en længere årrække.

Tiden kommet, og han formulerer selv, at børnene har efterladt lidt tid til overs. Efter årsskiftet begynder byrådsarbejdet for alvor, og selvom han ser sig selv som "lige så grøn som en asparges", så glæder han sig til at komme i gang og se tingene på en ny måde.

Annonce

Sund fornuft

Du har en i artikel i dette medie udtalt, at du kommer med skæve idéer. Kan du prøve at nævne én skæv idé, som du vil bidrage med til det kommende byråd?

- Mange ting er reguleret via regler. Hvis en skole tilbydes en turbus, så skal man ifølge reglerne tilbyde alle andre skoler i kommunen en turbus. Det ser jeg som en mærkelig ting. Jeg vil bruge sund fornuft og kigge på den enkelte skole, hvad de har brug for. Hvis midlerne kan bruges på noget andet end til en bus på andre skoler, så bør man gøre det. Jeg vil bidrage med sund fornuft til byrådet.

Claus Brink har fået grønt lys af familien til at kaste sig over det politiske i byrådet. Balancen mellem arbejdet i byrådet, sælgerjobbet hos Roust Træ og familielivet i Årre skal nok ende med at finde sin balance, fortæller han.

Børnene kiggede dog lidt, da farmand lige pludseligt begyndte at hænge i lygtepælene, da valgkampen for alvor gik i gang far 23. oktober.

- De syntes ikke, at det var det sjoveste, men de endte med at synes, at det var megasejt efterhånden som tiden gik. De er glade for, at jeg er kommet ind, så det er dejligt, at man har god opbakning fra familien.

Claus Brink har valgt at skrue ned for foreningsarbejde, men giver ikke helt slip endnu, for som han siger, så får man altid tid til det, man har lyst til.

Annonce
Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Politi indfører nattelivszone for dømte personer i Kolding: Se hvor de ikke må vise sig

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Varde

Politiet beder om hjælp: 84-årig mand forsvundet fra plejehjem

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Sydjylland

Inden aftenens pressemøde - 6629 nye smittede er ny rekord for hele pandemien: Men her i landsdelen er smitten faldet i syv ud af ti kommuner

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Skoleelever hjemsendes fra 15. december

Tønder For abonnenter

Politiet kommer: Nu er lokalerne til ny nærpolitistation fundet

Kultur For abonnenter

Han overtager ansvaret for Nicolai Bio: Thomas var engang Danmarks yngste biografdirektør

Sønderborg

Socialdemokratiet har fordelt deres roller i det nye byråd

Annonce