Annonce
Aabenraa

Årsag ukendt: Kraftig brand ramte nedlagt kraftværk

Branden på Enstedværket opstod, fordi der gik ild i noget tagpap. Foto: Alec Maurice Seelk
En sort røgsøjle hang i flere timer over Enstedværket i Aabenraa mandag. Hvorfor, der gik ild i noget tagpap, er endnu uvist.

Aabenraa: Enstedværket i Aabenraa er lige nu i fuld gang med at blive nedrevet, og derfor er det lidt skæbnens ironi, at der mandag formiddag gik ild i en stor skotbunke med affald fra nedbrydningen af værket.

- Det var noget tagpap, der blev antændt, men vi kender endnu ikke årsagen, siger Kim Andresen fra virksomheden Rimeco, der ejer den del af værket, hvor branden opstod.

Der gik ild i bunken med tagpap midt på formiddagen Flere tog ud for at se og tage billeder af branden på behørig afstand.

- På et tidspunkt var der store flammer, fortæller Adolf Clausen fra Augustenborg.

Jan Bek Jensen fra Aabenraa var også på pletten. Han havde ret i sin teori om, at der var gået ild i noget tagpap, og at det havde bredt sig til noget jernaffald.

- Jeg tror, det vil tage tage lang tid at få slukket branden helt, lød hans vurdering.

Annonce

Det var noget tagpap, der blev antændt, men vi kender endnu ikke årsagen.

Kim Andresen, Rimeco

Hurtigt under kontrol

I løbet af dagen var Syd- og Sønderjyllands Politi flittige med at komme med informationer om brandens udvikling via Twitter, og allerede efter få timer kunne politiet konstatere, at branden på Enstedværket var under kontrol.

Branden udviklede dog kraftig røg, og på et tidspunkt gjorde politiet beboerne i området opmærksomme på, at hvis røgen slog ned, skulle de gå indenfor og lukke døre og vinduer.

Branden betød også masser af arbejde til Brand & Redning Sønderjylland, og der var redningsmandskab fra både Aabenraa, Rødekro og Løjt Kirkeby til at bekæmpe flammerne samt stå for efterslukningen.

- Vi tilkaldte også assistance fra Beredskabsstyrelsen, siger Torben Gross fra Brand & Redning Sønderjylland.

Der kom ingen mennesker til skade under branden, men efterslukningsarbejdet varede det meste af eftermiddagen.

Efterslukningen af branden tog adskillige timer. Foto: Henrik Dürr
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce