Annonce
Navne

Årsbedste i længdespring til Patrick Wolf i Göteborg

17-årige Patrick Wolf blev i januar kåret til Årets Bobler ved ungdommens idrætsfest i Musikhuset. Arkivfoto: Sofie Haahr

Esbjerg: Ved det store internationale stævne Världsungdomsspelen på Ullevi stadion i Göteborg med over 3.000 deltagere på alle niveauer nåede Patrick Wolf fra Esbjerg Atletik og Motion ud på 6,62 meter i længdespring. Resultatet er hans årsbedste og rakte til en 8. plads i finalen med 16 deltagere.

Patrick Wolf var også med i trespring, men måtte trække sig fra denne øvelse på grund af problemer med anklen.

Ligesom Patrick Wolf stillede Isabell Paprotny op i længdespring og trespring og klarede sig flot. I længdespring nåede hun ud på 6,19 meter. Det var mere end 20 centimeter længere end hendes klubrekord, men desværre var vinden 2,3 over det tilladte. Springet gav hende en 5. plads blandt de 37 deltagere. I trespring klarede hun 12,89 meter – hendes næstbedste resultat nogensinde. Det indbragte hende en 4. plads. Isabells bedste resultat er 12,96 meter, så måske når hun ud over de magiske 13 meter ved DM i Esbjerg i dagene 26.-28. juli.

Den unge Mette Fibiger Jensen deltog i både 80 meter og 300 meter løb og klarede sig bedst i 300 meter, hvor hun satte både personlig- og klubrekord med 42,04 sekunder. Det gav en 12. plads ud af 50 startende.

Stævnet i Göteborg havde deltagere med lige fra 10 års nybegyndere til verdensklasseatleter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce