Annonce
Vejen

Ædle dråber i nye rammer

Vinreoler som denne er blandt de nye varer, når "Vin for dig" åbner i forbedrede rammer fra på lørdag. Mathias Bruhn (til venstre) og Marco Schmidt er fortsat iværksætterne bag, og de har et mål om at gøre deres vinhandel til en af landets mest markante af sin slags. Foto: Anders Davidsen
Brørup-virksomheden "Vin for dig" har fået bedre udfoldelsesmuligheder på ny adresse i byen, og ambitionerne følger med.

Brørup: Lørdag holder "Vin for dig" åbningsfest, efter at virksomheden er flyttet knap to kilometer internt i Brørup fra Torvegade til Merkurvej.

Onsdag var der derfor af gode grunde travlhed med at få de sidste detaljer på plads, men allerede nu kan det ses, at der er tale om en opgradering på de nu i alt omkring 500 kvadratmeter, som modsat tidligere huser både butik og lager på samme matrikel.

Onsdag formiddag var fokus på det rent tekniske, da bogføring, kassesystem og hjemmesidesalg i højere grad skal tale samme sprog fremover, og i den proces var der sket noget uventet.

- Det er ret indviklet at få koordineret, og det har vist sig, at stregkoderne har rykket sig, så alle produkter nu skal scannes manuelt igen, siger Mathias Bruhn, som er indehaver sammen med Marco Schmidt.

De vurderer, at den ekstra udfordring giver et par timers arbejde udover de andre hængepartier, men tager det med sindsro, selvom lørdagens deadline nærmer sig med hastige skridt.

- Vi har jo prøvet at åbne butik før, og dengang var vi lidt mere presset på det her stadie, siger Mathias Bruhn og tilføjer:

- Jeg er sikker på, at vi nok skal nå et tilfredsstillende resultatet at vise frem i weekenden, og så kan det altid udvikles derfra.

Annonce

Vi har jo prøvet at åbne butik før, og dengang var vi lidt mere presset på det her stadie end nu.

Mathias Schmidt, medindehaver af "Vin for dig"

Flere specialvarer

Torsdag kommer der ifølge indehaverne folie på alle vinduefacader, og der ophænges et skilt over indgangen, således at man på vej ind i byen ad Nørregade ikke er i tvivl om, hvad der er sket med adressen Merkurvej 3.

Indvendigt mangler også denne onsdag formiddag en ganske vigtig detalje - vinflaskerne, som i nogen grad skal flyttes fra lageret til selve butikken, og der bliver mere at vælge imellem fremover.

- Vi er begyndt at opbygge vores netværk af vinhuse, som vi samarbejder endnu tættere med end førhen, og derudover udvider vi sortimentet med specialvarer som vinmøbler og vinkøleskabe, siger Mathias Bruhn.

Vinmøblerne er for eksempel stole af tønder, som benyttes til dette interview - eller såkaldte "pupitre", som er reoler til vin. Produkter som disse vil i særdeleshed få plads i virksomhedens nye "showroom", der også vil blive brugt til vinarrangementer.

Her i det kommende showroom er der plads til både at fremvise specialprodukter og invitere indenfor til vinarrangementer. Som en del af udvidelsen er det også planen, at de inden længe skal finde deres første medarbejdere. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce