x
Annonce
Aabenraa

Nybyggeri vil omringe ægtepars hus af vej og parkeringsplads: - Det kan vi ikke være bekendt

Parkeringspladsen lige vest for Bente Junker Hansen og Lars Thonesens hus er flittigt brugt, og de frygter for, hvordan det vil blive at bo der, hvis der også øst for deres ejendom bliver indkørsel og parkeringspladser. Arkivfoto: Claus Thorsted
Der skal findes en løsning, så Tinglev-ægtepar ikke risikerer at komme til at bo med trafik og parkeringspladser hele vejen rundt om deres hus. Det understreger S-udvalgsformand efter søndagsvisit på stedet.

Tinglev: Når man er skolelærer, er det ikke så godt at have sovet i timen.

Det er ikke desto mindre, hvad Karsten Meyer Olesen erkender at have gjort. Den socialdemokratiske formand for Aabenraa Kommunes social- og sundhedsudvalg har haft så stor fokus på selve indretningen af det ny plejehjem i Tinglev, Ny Grønningen, at han ikke har været tilstrækkelig opmærksom på de følger, det omfattende nybyggeri, får for naboerne.

Men nu har han - sammen med den øvrige socialdemokratiske byrådsgruppe - fået vendt blikket mod særligt Grønnevej 34, hvor beboerne - Bente Junker Hansen og Lars Thonesen - vil komme til at bo med vej og parkeringsplads på begge sider af deres hus, hvis planerne, som de ser ud nu, føres ud i livet.

- Vi må kunne finde på en smartere måde at gøre tingene på, der tager hensyn til den her familie, mener Karsten Meyer Olesen, efter han sammen med partifællerne Erik Uldall Hansen og Egon Madsen søndag besøgte ægteparret i Tinglev. Et besøg, også den konservative Jan Riber Jakobsen havde hægtet sig med på.

Annonce
Ingen tvivl om, at der skal findes en anden løsning, end hvad nuværende forslag lægger op til.

Jan Riber Jakobsen (K) i Facebook-opslag efter besøg på Grønnevej 34

En bedre løsning

Ifølge den lokalplan, der oktober måned ud ligger til offentlig høring, vil den tidligere danske børnehave lige øst for Junker og Thonesens hus kunne rives ned for at give plads til en ekstra tilkørselsvej og de påkrævede parkeringspladser.

- Jeg synes ikke, vi kan være bekendt at behandle de mennesker på den måde. Samtidig vil det jo heller ikke blive et særligt pænt område med to indkørselsveje med bare et enkelt hus imellem. Så jeg håber, vi kan samle flertal for at finde en bedre løsning, siger Karsten Meyer Olesen, der derfor spændt venter på, hvad det kommer ud af det møde, formanden for vækstudvalget for land og by, Philip Tietje (V), tirsdag har aftalt med Tinglev-ægteparret.

Kan den ene vej undværes?

Den socialdemokratiske udvalgsformand skal dog ikke forvente, at der kommer en færdigpakket løsning dér.

- Nej, jeg har ikke lagt mig fast på noget. Det er stadig alt for tidligt. Nu indleder vi dialogen med beboerne i nummer 34 om de forskellige muligheder, der er, forklarer Philip Tietje, der blandt andet har bedt forvaltningen undersøge, om der vil være mulighed for at nøjes med én indkørsel og så blænde den anden af med et grønt bælte.

- Jeg har hørt, at der er nogle, der mener, kommunen bare skal købe huset, men jeg vil gerne have undersøgt, hvad der er af alternative, tålelige løsninger. For dels er der ikke i budgettet penge til bare at gå ud og købe, og dels risikerer vi, at det danner præcedens for, at vi så skal ud og købe huse, hver gang vi opfører noget nyt. Så jeg er optaget af, at vi lander et bredt kompromis, som der er sund fornuft i, siger Philip Tietje.

På billedet kan man se, hvordan Grønnevej 34 - det lille, grå hus med en lastbil holdende foran - kommer til at ligge isoleret mellem to indfaldsveje, hvis man gør alvor af planerne og river den tidligere danske børnehave ned til og asfalterer til vej og parkeringspladser. Luftfoto: Indeholder data fra Geodatastyrelsen, Matrikelkortet, WMS-tjeneste

Glad for dialog

Det er heller ikke sådan, at en ekspropriering er den eneste løsning for Bente Junker Hansen og Lars Thonesen.

- Nej, for vi er jo glade for at bo her. Så vi er imødekommende over for mange forskellige løsninger, men vi vil bare ikke bo i en rundkørsel med trafik og parkering på alle sider, siger Bente Junker Hansen, der derfor glæder sig til at høre, hvad Philip Tietje og direktør Stig Werner Isaksen har at sige.

- Det er rart, at vi endelig er kommet i dialog, og vi var også glade for, at Karsten Meyer Olesen og de andre kom søndag. Nu forstår de i hvert fald den situation, vi risikerer at komme til at stå i, siger Bente Junker Hansen og understreger, at døren også er åben, hvis andre byrådspolitikere har lyst til at komme forbi for selv at få syn for sagn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce