Annonce
Kolding

Ægtepar fortvivlet over støjhelvede

Henrik Christensen og hans kone tager jævnligt ørepropper i brug for at blive befriet for den belastende støj fra elevernes rytmiske samspil på den kristne efterskole,der ligger få meter fra deres hjem.

kolding: I otte måneder har et ægtepar på Beate Becks Vej nu levet i et dagligt helvede af lavfrekvent dunkende støj fra bas og trommer fra elevernes musikalske udfoldelser på den kristne efterskole Kildevæld.

Men selvom målinger for længst har vist, at støjen overskrider det lovlige, så har hverken kommunen eller efterskolen endnu fundet frem til, hvad der skal ske, så ægteparret kan frelses for den nervepirrende støj.

Allerede 5. maj viste orienterende målinger, at støjen fra skolens nye øvelokale og foredragssal er for høj.

I juni sendte kommunen et varsel om påbud til skolen om, at støjgrænserne skal overholdes – og i slutningen af august gentog kommunen sit krav om at få dokumentation for, at støjen ikke er højere, end den må være. Derefter fik efterskolen et autoriseret firma til at foretage en støjmåling, som viste, at støjen over mod ægteparrets hus holder sig indenfor det tilladte, mens støjen på den modsatte side af skolen er for høj.

– Vi siger så, at de skal overholde grænserne hele vejen rundt om skolen, og så forventer vi, at de tiltag, der bliver gjort, hjælper hos klageren også, siger teknisk assistent Karen B. Petersen fra miljøafdelingen, der nu har bedt skolen om at konsultere en ekspert for at få lyden kapslet ind.

Henrik Christensen og hans hustru Ruth er frustrerede over, at der ikke er sat tidsfrister for, hvornår deres lidelser skal være ovre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce