Annonce
Sønderborg

Kommune sendte ægtepars skatteforhold ud til alle grundejere

Sønderborg Kommune har forberedt sig på, at der givetvis vil komme ekstra henvendelser fra borgere, der studser over at have modtaget oplysninger vedrørende et ægtepar i Augustenborg. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Sønderborg Kommune opdagede fredag morgen, at en medarbejder var kommet til at udsende et ægtepars ejendomsskattebillet til samtlige grundejere i kommunen. Ægteparret tilgiver fejlen.

Augustenborg: - Det drejer sig jo ikke om ret mange personlige oplysninger. Kommunen har henvendt sig til os, og vi har fået en god behandling, så vi har ikke yderligere kommentarer.

Sådan siger Birthe Bech Jensen til JydskeVestkysten, efter at samtlige grundejere i Sønderborg Kommune fredag middag fik adgang til oplysninger om, hvor meget hun og ægtefælles Peter Bech Jensen næste år skal betale i ejendomsskat.

Det skete ved en fejl, da Sønderborg Kommune sendte breve om den kommunale ejendomsskat ud til samtlige grundejere.

Alle fik en opgørelse i deres e-boks over, hvad de skal betale i ejendomsskat i 2020. Alle skulle også have haft et bilag med telefonnumre på, hvem de kunne kontakte hos Sønderborg Kommune, hvis de ellers har spørgsmål til beløbene.

Men i stedet fik de altså Birthe og Peter Bech Jensens ejendomsskattebillet. Heri kan de foruden grundskylden, altså ejendomsskatten, også læse, hvor meget parret skal betale i rottebekæmpelse, og de kan se, at pensionistægteparret har søgt og fået udskudt betalingen af grundskyld. Med andre ord har de taget lån i ejendommen.

Kan ikke trækkes tilbage

Det er ikke muligt for Sønderborg Kommune at trække oplysningerne tilbage, oplyser Brian Bennetsen, Budget- og regnskabschef i Sønderborg Kommune.

- Det har vi undersøgt, men at sende post via e-boks er som at sende almindelige breve. Når de først er afleveret i folks postkasser, er de ude, forklarer han.

Sønderborg Kommune overvejer nu, om ejendomsskattebilletten til samtlige grundejere skal sendes én gang til, nu med det rigtige bilag, eller om man kan nøjes med at sende et ekstra bilag.

På bagsiden af Birthe og Peter Bech Jensens ejendomsskattebillet står faktisk de generelle oplysninger, men dem skal grundejerne ikke stole på. For her er også sket en fej: De er for 2019, oplyser Brian Bennetsen.

Parret i Augustenborg har fået en uforbeholden undskyldning, en forklaring på sagen samt en gavekurv. For Sønderborg Kommune erkender blandt, at man har lavet en menneskelig fejl:

- Vi er rigtigt kede og berørte af det. For vi har et stort ansvar for at håndtere borgernes data korrekt og sikkert, siger Brian Bennetsen og tilføjer:

- Det er aldrig sket tidligere, at vi er kommet til at lave sådan en fejl. Nu gør vi alt for at sikre, at det ikke sker igen.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Oprensningen af forurenet strand er færdig senere end håbet

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Aabenraa

Har været forsvundet siden lørdag eftermiddag: Politiet beder borgere om hjælp med at finde savnet 68-årig kvinde

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderjylland

For de tohjulede: Ny grænsecykelrute på 307 kilometer er åbnet

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Sydjylland

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Erhverv

Det handler om at kunne lade børnene løbe ned og købe en is: Landsbysamfund kæmper for at få købmand til byen igen

Annonce