Annonce
Kultur

Ægtepar vil have spot på sønderjysk by: Har etableret selskab for at tilbyde musik, underholdning og fællessang

Mette Drøhse Petersen og Allan Elneff har etableret selskabet Spot On Højer for at sikre musik, underholdning og fællessang til byen bag diget. Foto: Martin Franciere.
Ægteparret Mette Drøhse Petersen og Allan Elneff vil have flere arrangementer til Højer. Derfor har de oprettet virksomheden Spot On Højer for at få fællessang, musik og underholdning til byen.

HØJER: Der skal ske noget mere i Højer.

Sådan tænkte ægteparret Mette Drøhse Petersen og Allan Elneff, da de i januar 2020 etablerede selskabet Spot On Højer, for at sikre musik, underholdning og fællessang til byen. Så kom coronaen og ødelagde meget for mange - men midt i oktober er parret efter snart to års ventetid klar til første arrangement.

Spot On Højer udspringer egentlig af foreningen HøjerLive, der i 2016 begyndte at hyre standuppere til byen. Det hele kulminerede med komiker, forfatter og musikeren, Anders "Anden" Mattesen, der underholdt for en fuld sal i Schweizerhalle i Tønder i maj 2019.

Annonce

Siden har der været stille om foreningen, hvor de drivende kræfter var Christian Rodrigo, Steffen Jensen og Allan Elneff. Og det er netop sidstnævnte, der nu - sammen med hustruen - igen vil have gang i Højer.

- Vi kan ikke lade være. Det er sjovt, konstaterer 37-årige Mette Drøhse Petersen.

Østershuset

Ægteparret Drøhse Elneff har ikke kastet alle sparepengene i arrangementet, der allerede er godt på vej. Mens der kan være 120 siddende tilskuere i salen på Kiers Gaard, så kan der være knap det halve i østershuset. De 50 pladser i Kiers Gaards østershus har hurtigt fået ben at gå på.

Det er godt for både Mette Drøhse Petersen og Allan Elneff, at der er nogle uger til første arrangement. Allan Elneff er sat midlertidigt ud af spillet efter en operation i det højre knæ. Men han håber at være klar til Steffen Schulz-koncerten. Foto: Martin Franciere.

Den dynamiske duo har nu hyret den lokale musiker, Steffen Schulz, og lavet en aftale, der er fordelagtig for begge parter. For hvis et arrangement giver underskud, så er der ikke andre end ægteparret til at betale gildet.

- Vi har lavet nogle gode aftaler - det gælder også med Steffen Schulz. Ingen af os kommer til at miste penge, siger Allan Elneff og tilføjer:

- Det er ikke penge, men lysten, der driver værket. Vi har bare lyst til at tilbyde noget til Højer.

Annonce

Hele paletten

Allan Elneff arbejder til daglig som lageransvarlig på Hartmann Technology i Tønder, mens Mette Drøhse Petersen er økonomi- og administrationskonsulent for Tønder Erhvervsråd.

Arrangementet med Steffen Schulz bliver det første i Kiers Gaard, siden HøjerLive præsenterede standupperen Torben Chris på stedet i september 2018.

Mens HøjerLive især havde fokus på de lette genrer som underholdning og standup, så vil Mette Drøhse Petersen og Allan Elneff tilbyde endnu flere genre. Eller som Allan Elneff siger:

- Vi vil gerne sprede paletten ud og have musik, foredrag, øl- og vinsmagning samt fællessang.

Annonce

Klarer alle opgaver

Duoen starter med egne ord stille ud. Parret vil se, hvordan Højer tager mod det nye tilbud. Samtidig har de sikret sig, at de hverken skal gå fra hus eller hjem, hvis initiativet falder til jorden.

Næste arrangement med Steffen Schulz finder sted den 16. oktober i østershuset ved Kiers Gaard. Foto: Martin Franciere.

- Lige nu glæder vi os bare, hvis det løber rundt, men det kunne være sjovt på sigt, hvis vi også kan tjene lidt på det, lyder det fra parret, der til Steffen Schulz-arrangementet den 16. oktober ud over at stå for markedsføringen også selv skal sætte stole frem, tjekke billetter, skrubbe toiletter og skænke fadøl op.

Koncerten med Steffen Schulz koster 100 kroner per billet.

Spot On Højers næste arrangement er julefællessang med pianist Ghita Svensen i Kiers Gaard, der finder sted den 10. december.

Annonce
Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Kultur

Gammel kærlighed til metal ruster ikke: Jacob drømmer om at gøre Esbjerg til hovedstad for metalmusik igen

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce