Annonce
Danmark

Ældre danskere opfordres til at droppe bus og tog

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
For at mindske risiko for at blive smittet med coronavirus frarådes ældre at tage offentlig transport.

Ældre borgere opfordres til ikke at tage offentlig transport for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus.

Sådan lyder et fælles opråb fra transportministeren, Ældre Sagen og Faglige Seniorer.

- Vi står i en alvorlig situation, hvor vi desværre har set flere ældre borgere blive hårdt ramt af coronavirus, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

- Ældre kan mindske risikoen for, at de bliver smittet, ved at undgå bus, tog og metro. Derfor kommer vi nu med denne fælles appel, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge sundhedsmyndighederne er ældre særligt sårbare over for coronavirusset.

Transportministeriet har ikke nærmere defineret, hvor gammel man skal være for at være defineret som "ældre".

Hos Ældre Sagen siger vicedirektør Michael Teit Nielsen, at organisationen først og fremmest råder alle til at undgå tæt kontakt, da det øger risikoen for smitte.

Men hvis man skal zoome ind på aldersgrupper, vurderer Ældre Sagen, at man allerede som 60-årig skal tænke sig godt og grundigt om, inden man sætter sig ind i en bus eller et tog.

- Det er en tommelfingerregel med de 60 år, og generelt set anbefaler vi alle at tænke sig rigtig godt om, fordi alle kan være smittebærere. Og hvis man er yngre og for eksempel har en kronisk sygdom, skal man passe ekstra godt på, siger Michael Teit Nielsen.

/ritzau/

Link til pressemeddelelse fra Transportministeriet
Annonce
Annonce
Annonce